Sådan bliver dit barn klar til skolestart

skolestartDer er altid tale om et rørende øjeblik og en øjenåbner på samme tid, når børnene pludselig er store nok til at skolen kalder på dem. For mange forældre betyder det også at man skal ud og købe en masse udstyr, så barnet kan få en god start på skoletiden.

Men hvad skal man egentlig købe til skolestarten og hvad man skal man være opmærksom på når man har et barn i denne alder, hvor de for alvor skal udvikle sig socialt, mentalt og fysisk.

Essentielle ting til skolestarten

Når barnet skal starte i skole, er der flere åbenlyse ting der skal på huskelisten, således at det bliver muligt for barnet at transportere bøger frem og tilbage, men også så man kan deltage aktivt i timerne i skolen.

Det første der skal på indkøbslisten er selvfølgelig en skoletaske, så barnet har et sted at opbevare alle de andre ting som skal med på denne liste. Der er bl.a. tale om madpakke, skriveredskaber, penalhus og regnemaskine.

Når man skal vælge sin nye skoletaske, skal man tænke på hvor stor den skal være ift. hvor stor man selv er, men også ift. hvor mange ting man skal have i tasken og hvor mange ting man kommer til at skulle have i tasken med tiden.

Penalhus, skriveredskaber og regnemaskiner kan f.eks. skaffes gennem boghandler, men mange steder hvor de sælger tasker og tøj til børn, er det også muligt at få både penalhus og skoletasker til børn. Helm er et eksempel på en butik, som sælger tasker og penalhuse til børn, men det er også muligt at finde gaveidéer til ham, hende og teenageren foruden børnene.

Mange børn er vilde med et bestemt tema, og så er det oplagt at investere i dette tema til barnet, som vil blive ekstra glad for dette. Men de færreste film- og spiluniverser, som der produceres merchandise for, varer for evigt, og derfor vil man formentlig få et produkt som både kan genbruges eller bruges længere tid, hvis man vælger en generisk taske eller penalhus.

Det kan f.eks. være en klassisk sort taske med tilhørende penalhus eller en taske fra Fjällræven, som netop passer til både piger og drenge og tilmed har været brugt igennem mange generationer og som formentlig vil kunne bruges i mange år fremover.

Sådan holder du dit barn sundt gennem skoletiden

Udover materielle produkter, som er essentielle for at kunne få en god start på skoletiden, så er det også vigtigt at barnet spiser sundt og er aktiv derhjemme og i skolen. Derfor bør man fokusere på, at lave en sund madpakke til sit barn, ligesom at man skal lave sund mad derhjemme. På denne måde snyder man heller ikke sig selv til at spise usundt.

Gaming er meget oppe i tiden, men det kan sagtens give inaktive børn, hvis man ikke har klare regler på dette område, og man bør opfordre dem til at være aktive sammen med at være digitale, hvis ikke de kan være aktive ved siden af den digitale verden.

Hvis ens barn ikke kommer nok udenfor eller får meget ensartet kost, så bør man helt sikkert supplere kosten med essentielle vitaminer eller anden kosttilskud. Jala Helsekost sælger kosttilskud til, at supplere kosten hos både børn og voksne.

Hvis man vælger at købe kosttilskud, er det vigtigt at man ser det som et supplerende element, og man bør altid stræbe efter at spise en varieret kost der gør, at man får alle de essentielle vitaminer og mineraler.

Der findes den klassiske madpyramide, og den kan stadig bruges som en tommelfingerregel, men man bør have stor fokus på grøntsager, men samtidig fibre, proteiner og kulhydrater, hvor man som hovedregel skal have 50-60 % kulhydrater, 10-20 % proteiner og maksimalt 30 % fedt.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar