Renover børneværelset – gør det smart og stimulerende

BørneværelseUanset alderen på dit barn er børneværelset dit barns mekka og stedet, hvor dit barn har mulighed for at fordybe sig i alt fra yndlingslegen til en god børnebog.

Hvis dine børns værelser lige nu er grå og kedelige, og du i stedet ønsker et børneværelse, som kan stimulere børnene og skabe plads til leg, er det måske på tide med en renovering. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du henholdsvis kan renovere dit yngre barns børneværelse samt teenagerens værelse – og skabe plads til udfoldelse og kreativitet på moderigtig vis.

Plads til børnelege – uden at det roder

Hvis du har et barn i alderen 2-10 år, er børneværelset en vigtig base for barnet – vigtigere end du måske går og tror. Børneværelset er nemlig barnets frirum og det sted, hvor barnet kan tage sig en time out efter en hård dag, hvor mange forskellige sanseindtryk har gjort barnet træt. De fleste børn kobler af ved at lege og være fysisk aktive, hvorfor der netop skal være plads til disse to aktiviteter på et børneværelse.

Du kan sagtens hjælpe barnets kreative tænkning og leg på vej, blandt andet ved at lege med inspirerende dekorationer på børneværelset. Dette kan du blandt andet gøre ved at male væggene i barnets yndlingsfarve eller klistre dit barns yndlingsfigur op på væggen. For at finde inspiration til den kreative tilgang kan du spørge dit barn til råds – måske har barnet en masse gode idéer, som sagtens kan blive til virkelighed?

Foruden plads til leg og kreative løsninger, er det vigtigt at tænke praktiske og tilgængelige opbevaringsløsninger ind i indretningen, når du renoverer børneværelset. Som forældre kan man hurtigt glemme, hvor kedeligt det er for barnet at rydde op på værelset, specielt hvis legetøjskasserne og hylderne er utilgængelige for barnet. Derfor er det vigtigt at sætte opbevaringsløsningerne i børnehøjde, så dit barn nemt og hurtigt kan rydde op efter legene. Du kan ligeledes dekorere opbevaringsløsninger, så også oprydningen bliver en leg for barnet.

Hos Barnepiloten.dk. kan du læse mere om sjovt legetøj til barnets nye børneværelse, som et hyggeligt børnetelt eller et stimulerende puslespil.

Smart og moderigtigt teenageværelse

Befinder dit barn sig i mellemvejen mellem barn og teenager? Så er det måske ikke helt så spændende med et børneværelse, fyldt med legetøj og barnlige møbler. Ligeså vigtigt som det er at gøre børneværelset stimulerende og kreativt, lige så vigtigt er det for teenageren, at værelset fremstår smart, voksent og moderigtigt.

På teenageværelset er det vigtigt med et stort skrivebord, praktiske kommoder, en smart sovesofa og ikke mindst hyggelige pynteting. Hvis din teenager er vokset fra børnesengen, kan du finde et stort udvalg af smarte og moderigtige sovesofaer hos Sov-bedre.dk.

Husk desuden, at når teenagernes værelse skal renoveres, er det vigtigt at spørge ham/hende til råds. Værelset skal nemlig kunne rumme alt fra teenagerens sure miner til søde forelskelser, hvorfor det er teenageren selv, som skal skabe de perfekte omgivelser, som emmer af personlighed og hygge.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar