Nybagt Far – Sådan kommer du igennem den første tid

Livet som nybagt far er noget af det mest fantastiske, det er ren glæde hver gang du kigger på den lille og du vil føle en unik kærlighed til barnet. Men det kan også være en hård tid hvor mange ting pludselig bliver vendt op og ned på og hvor intet var som før. Nu er det barnet der er i fokus og den der kræver alt din tid og kærlighed. Denne guide hjælper dig med at komme igennem den første tid. Så kender du en der lige er blevet nybagt far og synes du at han gør et unikt stykke arbejde, så giv ham en gave, se mere på Gaven-til-far.dk.

Fordyb dig i tiden med dit barn

Tiden mens barnet er helt lille nyfødt baby er en tid du aldrig får igen. Sørg for at få så meget ud af den tid i har sammen som overhovedet muligt. Det kan være at gå lange ture sammen gennem skoven, hvor barnet kan sidde i sin klapvogn og følge med i alt hvad der sker. Ser i nogle søde dyr, så kan i holde en kort pause og bare betragte dyrene. Det er altid sjovt for en lille at se dyrene lege omkring en.

Brug alt den assistance du kan få

Som nybagt far er der mange nye ting at forholde sig til, det hele bliver pludselig vendt på hovedet og en helt ny tilværelse er en realitet. Derfor kan det være fornuftigt at bruge alt den assistance du kan få. Det kan være dine egne forældre som vil elske at du ringer og spørger om de kan hjælpe lidt til med den lille. Jo flere gode snakke du kan få og jo mere hjælp til hverdagen jo bedre, din mor kan sikkert lære dig en masse om børn og hvordan reagere og hvad du skal være opmærksom på, mens du kan tage snakke med din far om hvordan man håndtere pludselig at være far. Dine forældre vil kun elske at i har disse samtaler og at de kan støtte dig.

Brug en netværksgruppe med andre nye fædre

En anden god ting er at lave en netværksgruppe med andre fædre, så du har nogen at snakke og dele denne oplevelse med. Du kan eksempel oprette en gruppe på facebook og bede folk om at dele den med andre nybagte fædre. Det kan jo også være at der kommer nogle gode venskaber for livet ud af en sådan gruppe, så prøv og se om der ikke er nogen du kan netværke og dele erfaringer med.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar