Neutralt babytøj


Neutralt babytøj kan være svært at finde. Men hjælpen er på vej.

Det er sjældent svært at finde neutralt babytøj, når det drejer sig om den basale påklædning som body’er, strømper og strømpebukser.

Udvalget i hvidt og gråt er stort, når det kommer til det grundlæggende.

Men derudover kan det være lidt af en udfordring – især fordi langt de fleste kommende forældre kender kønnet på deres barn allerede tidligt i graviditeten.

Der er dog hjælp på vej i denne artikel – uanset om du er til klassisk neutralt babytøj i beige eller det mere moderne i fine farver og med skønne prints.

Neutralt babytøj

Jeg har fundet et lille udvalg, der findes online af neutralt babytøj.

Det betyder med andre ord, at der er meget mere derude, end dét, du kan se her. Det kan også være, at du kan finde mere neutralt babytøj, fordi du har en anden holdning til, hvad der ser neutralt ud, end mig.

Længere nede i artiklen finder du links til de shops, der fører det viste tøj. (Eller også kan du bare klikke på det stykke tøj, du har forelsket dig i).

Langærmede bodyer

Bodyer er uundværlige, når man har en baby. Brug dem også gerne i stedet for en langærmet trøje – de har det nemlig med at kravle op i nakken på den lille, når den ligger ned.

Se flere her

neutralt-babytoej-body-zebraneutralt-babytoej-body-stjernerneutralt-babytoej-yomi

Bukser

Fordelen ved neutralt babytøj hvad angår bukser er, at de stort set altid passer til enten blå eller lyserødt, som oftest bliver at finde i den nyfødtes garderobe, når de første barselsgaver er ankommet.

neutralt-babytoej-bukser-smaafolkneutralt-babytoej-bukser-graaneutralt-babytoej-bukser-velour

 

Bluser

Små bitte bluser i neutrale farver – som altid kan “peppes” op med en cardigan i en kønsbestemt farve, når baby er født.

neutralt-babytoej-bluseneutralt-babytoej-bluse-stjernerneutralt-babytoej-molo-regnbue

Heldragter

Heldragter er uden tvivl min favoritbeklædningsgenstand til babyer. De “skiller” ikke på midten, der er ingen irriterende sømme og så kan man nøjes med at knappe dem op ved benene, når den lille skal have skiftet ble.

neutralt-babytoej-heldragtneutralt-babytoej-stjernerneutralt-babytoej-molo

 

Overtøj

Det er så kort tid ad gangen en nyfødt har overtøj på – de første par uger er man mest indenfor, og inden den første måned er gået, er de fleste babyer alligevel vokset ud af deres første tøj – men det er kun fint. For så kan I gemme det neutrale overtøj til det næste barn.

neutralt-babytoej-fleecedragtneutralt-babytoej-jakke

 

Se også artiklen fleecedragt til baby

Neutralt unisex basistøj til baby

Uanset om du kender barnets køn eller ej, er det faktisk oftest det billige at købe neutralt basistøj.

Der er ikke så stor efterspørgsel efter neutralt babytøj, fordi (som tidligere nævnt) de fleste kender kønnet på deres barn inden fødslen og derfor ikke har lyst til at købe hvide body’er, strømpebukser og huer. Det er dog til din fordel – for du kan nemlig spare penge af den grund.

Du kan finde gode tilbud på bodyer og strømpebukser her

Neutralt babytøj med fri fragt

Du kan besøge Kidsworld.dk der har en helt kategori med neutralt babytøj.

Kidsworld.dk har endda fri fragt.

Gå direkte til kategorien med babytøj unisex

Du kan også se andet børnetøj med fri fragt her

Hvorfor er det så svært at finde neutralt babytøj?

Som tidligere nævnt er efterspørgslen ikke så stor – men der er heldigvis shop’s der har gjort det nemmere ved at lave sorteringskategorier.

Houseofkids.dk har masser af neutralt babytøj i både dæmpede farver og med mere spræl på – klik her, så er det hele sorteret på forhånd.

Hvilke farver er neutrale?

Jeg synes personligt, det kommer an på barnets alder om en farve neutral eller ej.

En 7-årig dreng kan i mine øjne godt have en lilla trøje på – men man kan også se, han er en dreng. Det er straks lidt sværere med babyer og en baby i lilla vil nok ofte blive karakteriseret som en pige.

Neutralt babytøj har dog ofte farverne beige, grå, brun gul eller lysegrøn – og det synes jeg faktisk stemmer med godt overens med min opfattelse af, hvilke farver, der er neutrale.

Hvorfor købe neutralt babytøj?

Der kan være flere grunde til at købe neutralt babytøj.

Den mest oplagte er, at du ikke ved, hvilket køn barnet i din mave har og heller ikke har lyst til at vide det.

Det kan også være. du gerne vil fremtidssikre din baby’s første garderobe, så eventuelle søskende kan arve det. Det er både økonomisk og også ret hyggeligt, når man kan finde “det gamle” babytøj frem igen senere.

Og til sidst, vil du måske bare gerne gøre op med trenden om at piger er i lyserødt og drenge i lyseblåt.

Mere neutralt babytøj de seneste år

Tidligere var man en smule tvangsindlagt til at klæde sit barn på i beige, sandfarvet og hvidt, hvis ikke man kendte barnets køn på forhånd og kunne fylde tøjskabet med babytøj i flotte farver.

Heldigvis er det ikke længere sådan, og du finder masser af babytøj unisex med både farver og prints. Og så er de sandfarvede nuancer på vej ud og ved at blive erstattet af gråt og sort.

Det er en udvikling, jeg synes er rigtig fin – et par grå eller sorte bukser kan man nemlig kombinere med stort set alle andre farver. Så når du har fået de første barselsgaver, kan de sorte babybukser bruges sammen med en pink trøje uden problemer. Noget der var en smule mere problematisk med sandfarvet.

Hvorfor køber du neutralt babytøj?

Fortæl os andre det i kommentarfeltet nederst på siden – så kvitterer vi med garanti med et tillykke, hvis du er gravid.

 

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.