Mobiltelefon til børn


Leder du efter en mobiltelefon til børn? Gode og billige modeller her.

Billig mobiltelefon til børn

mobiltelefon-til-boern-sonySony Xperia E er en meget billig mobiltelefon til børn, som dækker behovet og som samtidig har Sony walkmansystem indbygget.

Kun 799 kroner uden abonnement her

Et godt bud på en mobiltelefon til børn

mobiltelefon-til-boern-nokia-lumiaEn Nokia Lumia 520 opfylder alle de krav dit barn kan have til en mobiltelefon til børn.

Derudover er telefonen en Windows Phone som er nem at bruge og navigere på.

Køb den for kun 1.100 kroner uden abonnement – med mulighed for delbetaling

Mobiltelefon til børn fra Samsung

mobiltelefon-til-boern-samsungEn mobiltelefon til børn skal i mine øjne være nem at finde ud af og billig.

Samsung S Galxy Fame opfylder begge dele.

Køb den for 1.399 kroner uden abonnement – eller med delbetaling

HTC Desire X som mobiltelefon til børn

mobiltelefon-til-boern-htc-desire-xEn HTC Desire X er en god og prisvenlig mobiltelefon til børn.

Den har en fin skærmstørrelse, er nem at sms’e på og har en god hastighed. Derudover er kameraet glimrende og telefonen generelt rigtig holdbar.

Køb den uden abonnement til 2.199 kroner her – med mulighed for delbetaling.

Du kan også få denne mobiltelefon til børn i sort.

Det praktiske aspekt i en mobiltelefon til børn

 • Det er rart, at man kan give beskeder via SMS mellem børn og voksne.
 • De voksne er aldrig længere væk end et telefonopkald, hvis der skulle være noget galt.

Det sociale aspekt i en mobiltelefon til børn

 • Kammeraterne har måske en mobiltelefon til børn og så kan man godt føle sig lidt udenfor det sociale miljø, hvis ikke man også selv kan sende SMS’er.
 • Som deleforældre er det skønt at kunne holde en smule kontakt med hinanden, selvom barnet er hos en anden forælder.

Hvad skal jeg tænke over, når jeg køber en mobiltelefon til børn?

 • Køb en mobiltelefon til børn uden abonnement – det kræver et ret stort ansvar at kunne administrere et abonnement, som hurtigt kan løbe løbsk. Lad derfor være med at binde dig til et abonnement og vælg i stedet et af de mobilselskaber der kræver online optankning forud for forbruget. Så kan dit barn ikke komme til at bruge for mange penge.
 • Sørg for, at de penge der er indsat på kontoen ikke kan bruges til andet end at ringe for. Ellers kan pengene hurtigt blive brugt på at shoppe på f.eks. Google Play uden at barnet tænker over det.
 • Den telefoniordning du vælger til dit barn skal være med fri SMS/MMS og rigeligt med data inkluderet. Det vil være dét, dit barn primært kommer til at bruge sin mobiltelefon til børn til.
 • Vælg en billig model og drop iPhone-tanken. Meget mindre kan sagtens gøre det – og desværre er børn ikke så gode til at passe på sine ting, som voksne er. Og så er det ærgerligt at have givet 5.000 kroner for en mobiltelefon, når man kunne have nøjedes med at give under en femtedel – for et apparat der grundlæggende set, kunne det samme.

Indarbejd gode mobilvaner fra start

En mobiltelefon bliver hurtigt en trofast følgesvend og det samme gælder en mobiltelefon til børn. Derfor gælder det om fra start at fastlægge nogle klare regler – og overholde dem. (Og reglerne skal naturligvis også i et vist omfang gælde de voksne).

 • Ingen telefoner ved bordet, når man spiser
 • Mobiltelefonen skal ligge i køkkenet, når man skal sove (fordi børn ellers har det med at ligge og sms’e med vennerne langt efter sin sengetid)
 • Mobiltelefonen skal være slukket i skoletiden

Derudover er det vigtigt, at du taler med barnet om, at en mobiltelefon til børn kan virke provokerende på andre mennesker, hvis man ikke bruger den acceptabelt.

Lær derfor barnet, at man ikke har høje og støjende samtaler, at man ikke sidder og sms’er, når man er sammen med andre og at man ligeledes skal huske at en mobiltelefon til børn er til korte samtaler og ikke hyggesnak.

Det kan man i stedet gøre på Skype eller Facetime.

Pas på din mobiltelefon til børn

Beskyt altid telefonens skærm med en beskyttelsesfilm og giv din mobiltelefon til børn et cover – så går den ikke så nemt i stykker, hvis den skulle blive tabt på fortovet.

Du finder masser af mobiltilbehør på Gearspot.dk

Hvor gamle skal børn være, før de får en mobiltelefon?

Det er svært at sætte en fast alder på, hvornår den første mobiltelefon til børn skal købes.

Jeg synes i høj grad det handler om, hvorvidt mine børn har behov for en mobiltelefon og om de kan finde ud af at bruge den.

Mine børn er 5 og 7 år gamle og ingen af dem har en mobiltelefon til børn. – og jeg har ikke engang overvejet at give dem en. Ingen af dem kan skrive sådan rigtigt endnu (og derfor heller ikke sms’e), jeg henter dem selv i SFO og skal de snakke med deres far, kan de låne min mobiltelefon.

Men de ting, vi (de voksne) har talt om derhjemme angående anskaffelse af en mobiltelefon til børn er det praktiske aspekt: Når børnene selv skal tage bussen hjem fra skole (d.v.s. når de er over SFO-alderen) kunne det være rart at man kunne sms’e, at man var kommet hjem – ligesom man som forælder kunne give en besked på mobiltelefonen.

Min søn tror, han først må få en mobiltelefon, når han bliver 18, fordi jeg engang fik sagt det for sjov – og jeg ved naturligvis godt, at jeg ikke kan strække den så langt. Og det vil jeg sådan set heller ikke.

Umiddelbart tænker jeg, det bliver engang i 4. klasse, når han selv skal til at tage bussen hjem fra skole, fordi han ikke længere kan gå i SFO.

Hvornår køber du en mobiltelefon til børn?

Hvor gamle er dine børn – og har de en mobiltelefon? Og hvorfor?

Deltag i debatten nederst på siden.

Relaterede artikler

2 Kommentarer

 1. Helene Hillersdal
  18. marts 2014 at 13:31 - Reply

  Da mine børn var små klarede de sig fint uden mobiltelefon 🙂
  Jeg er dog også enig med i, at den går nok ikke i dag, hvor mobiltelefonen jo er hver-mands-eje, og børnene ser at vi alle render rundt med den hele tiden.
  Jeg tænker også at den først skal introduceres for mindre børn, når de virkelig har brug for den, og ellers tænker jeg, at i 10-12 års alderen vil det være OK.
  Det er dog supervigtigt også at lære børnene at kommunikere i en god tone på telefonen (når de skal andet end at ringe) – for bl.a at forebygge mobning.

 2. Christina Christensen
  18. marts 2014 at 14:53 - Reply

  Når du skriver sådan kommer jeg til at tænke på reklamerne fra Call Me. Elsker deres slogan med “Tal ordentligt. Det koster ikke noget”:)

  For omgangstonen er netop også en vigtig del af det at kommunikere, om det så er i telefonen, online eller bare IRL. Der er en hel generation lige nu, som et langt stykke af vejen står uden retningslinjer for, hvordan man egentlig benytter en mobiltelefon/færdes på de sociale medier.

  Vi havde vores forældre til at fortælle, hvordan VI skulle opføre os. Men børnene lige nu har en flok forældre, der heller ikke ved, hvad der er 100% rigtigt og forkert i den henseende.

  Jeg synes det er en ret spændende debat… 🙂

Skriv en kommentar