Livet som mor, efter fødslen

morNår man har født en baby, kan der være rigtig mange ting, der har ændret sig. Både i kroppen og mentalt. Hvad gør man så for at komme tilbage til hverdagen igen. Her kommer nogle gode råd til, hvad du kan gøre og hvad du mentalt skal forberede dig på.

Vær klar på disse situationer efter fødslen

Når du har født, sker der ændringer med din krop. Din mave vil være svarende til, hvis du var gravid i 4-5 måned. Du vil være rigtig øm i musklerne og forneden. Du vil have mulighed for efterveer, som kan være meget smertefulde, men for andre være helt smertefrie. Du vil skulle på toilettet hyppigt, som da du var gravid.

Derudover vil dine humørsvingninger stadig være utrolig svingende. De vil veksle mellem glæde, eufori, overvældelse og træthed. Det kan være svært at fokusere på det der gælder, med alle disse påvirkninger efter fødslen. Det er derfor være rigtig vigtigt, du har en partner eller familie klar til at hjælpe dig og acceptere din opførsel.

Inden fødslen tror man ikke disse ting vil ske, da man er sikker på at kunne klare det. Men det er vigtigt at få snakket det igennem med sin partner, da disse ting kommer bag på en og kan påvirke forholdet.

Kroppens forandring er svær

Når man har født, vil ens krop være anderledes end den var før, og det må man acceptere. Det kan være svært at erkende. På Roskildeprivathospital.dk har du dog mulighed for at ændre din krop, som du gerne vil. Du kan få hudreduktion, fedttransplantation og andet hjælp, du føler din krop har brug for efter fødslen.

Værn om din krop. Måske den har ændret sig, men det betyder ikke, du skal stoppe med at elske den. I løbet af livet tager man på eller taber sig og det kan ske rigtig mange gange. Noget man kan gøre, er at acceptere forandringerne. Det kan du gøre ved at forkæle dig selv til nyt tøj, så du føler dig som et menneske igen. Det er svært at få tid til dette med en nyfødt. Men det er vigtigt, du får barnet passet, mens du passer på dig selv. Tag en hyggedag med veninderne, så du også viser, du ikke har glemt dem, og tag ud på et spaophold eller negleklinik og hyg om dig selv og din krop.

Parforholdet bliver sat på prøve

Under og efter en fødsel, bliver parforholdet sat på en enorm prøvelse. Det hele går op i bleer, hvem der skal tage sig af barnet om natten og hvis tur det er til at lave mad. Det er derfor vigtigt at værne om forholdet. Få barnet passet af din mor eller partners mor, og brug en weekend i hinandens selskab, hvor i kan lære hinanden at kende igen, uden snak om baby, bleskift og lignende. Her skal i bare fokusere på hinanden. Især fordi det kan være lang tid siden i har hygget og været sammen seksuelt. Det har alle brug for, så man kan holde sig glad og fornuftig.

Desværre er det ikke alle, der har en kæreste, når de har født. Men heldigvis er der en måde, hvorpå du stadig kan have det sjovt og få sex. Sexdating er nemlig en mulighed, for at finde en partner, man kan hygge med, når man har brug for det. På lovebuddy.dk kan du finde en top tre over bedste dating sider i 2019, hvis du bare leder efter sex. Hvordan foregår det? Det fungerer således, at man som tilmeldt bruger, sætter en pris på sig selv, hvorefter man kan byde på at skulle mødes. Det er en alternativ dating side, som ikke er set før på markedet.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar