Lav mad med de mindste

Lav mad med de mindste og komponér jeres egen lækre juice.

Af gæsteblogger Niclas Grünberger

Vi kender alle til det at have travlt i hverdagen, hvor man aldrig når at udrette alle de ting man egentlig gerne ville.

Til tider kan det nogle gange desværre gå ud over ens børn, og det er selvfølgelig ærgerligt og slet ikke optimale forhold.

Lav mad med de mindste og få kvalitetstid

lav-mad-med-de-mindste-familieEn rigtig god måde at få brugt mere kvalitetstid sammen med sine børn, er at tage dem med i køkkenet.

Det er faktisk lige meget om det er aftensmaden der bliver hjulpet til med, eller om det f.eks er friskpresset juice.

Her kommer en sjov lille historie, som gjorde jeg blev meget opmærksom på min kost, og det at leve sundt i en tidlig alder.

Da jeg var lille, elskede mine forældre at lave mad sammen i køkkenet, og jeg var så heldig at få lov til at være med.

Jeg fik både lov til at røre i gryder og pander, som gav mig en utrolig glæde.

Da jeg blev lidt ældre begyndte min mor, som er grønthandler, at presse frisk juice. Friskpresset juice er noget de fleste mennesker er rigtig vilde med, og det var ikke spor anderledes for mig. Samtidig lærte jeg om A, B og C.vitaminer, om mineraler og at grøntsager kan være fantastiske i en juice.

Det startede min interesse for en sund og fornuftig kost, som endte med at blive til en af mine store passioner.

Lav en lækker juice sammen med børnene

Hvis du gerne vil i gang med at lave mad med de mindste, kan du lave lækker juice med dine børn kan du læse en saftpresser test så du let kan finde den rigtige maskine til netop din families behov og komme i gang.

Derefter kan du starte med at prøve en af mine bedste juiceopskrifter på en frisk og lækker morgenjuice, med spark i.

Du skal bruge:lav-mad-med-de-mindste-juice

  • 3 store gulerødder.
  • 2 store appelsiner uden skræl.
  • 1½ tommelfinger ingefær. (Mere eller mindre kan tilføjes efter behag)
  • ½ lime uden skræl.
  • ½ usprøjtet citron med skræl. (Behold skrællen, der sidder rigtig mange gode vitaminer i den)

Pres alle de ovennævnte ingredienser i din juicepresser og knus evt. nogle isterninger og tilføj juicen – så den er iskold med det samme.

3 gode råd til at få børnene i køkkenet

  • Sluk for fjernsyn, computere, Ipads, jeres børnetablet og hvad der nu ellers måtte findes af tidsstjælere i hjemmet. Det er en rigtig god ide at lave en aftale derhjemme om, at disse kun må bruges før eller efter maden. Det giver dig mulighed for at vække dit barns interesse for madlavningen.
  • Lav mad med de mindste, mens du taler, fortæller og lytter – Det er også vigtigt, at du husker at lytte til hvad barnet har at sige – her kan der ofte startes samtaler med sit barn, man normalt aldrig ville have haft.
  • Ros, hjælp og lær – Vi kan alle sammen godt lide at få ros for nogle af de ting vi kan og gør, det er naturligvis ikke anderledes for vores børn. Men inden man når dertil, skal man jo først lære hvordan man gør og have hjælp til det, så her er det også rigtig vigtigt at du bruger den ekstra tid på at snakke om sikkerhed i køkkenet og teknikker.

Har du børnene med i køkkenet?

Laver du selv mad med dine børn?

Eller har du en fantastisk juiceopskrift, du vil deles med os, så er du meget velkommen til skrive en kommentar.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar