Sådan omvender du kræsne børn

Kræsne børn? Du er ikke den eneste!

Fordomme og mistro mod alt, hvad der er nyt, eller som ikke ankommer til madbordet i en fancy plastikemballage, kan forvandle et hyggeligt, hjemmelavet måltid til den rene krigszone.

Heldigvis kan det undgås, hvis du følger disse råd.

Selv om det er mere socialt acceptabelt at være kræsen i dag, end det var, bare da vi selv var børn, så kan kræsenhed nemt ende med at tage overhånd og ødelægge den gode stemning igen og igen.

Introducer hele tiden børnene til noget nyt

Kræsne børnOftest er mistroen stor hos kræsne børn, når der kommer noget nyt på tallerkenen.

Derfor er det vigtigt, så tidligt som muligt, løbende at introducere børnene til nye og forskellige ingredienser.

Gør det til noget spændende og interessant at smage på det nye, og lad være med at lade dine egne præferencer skinne igennem. Måske skulle du også selv prøve at smage det igen.

Giv heller ikke op for hurtigt, og lad være med at undgå en bestemt ingrediens, bare fordi barnet ikke vil spise det en gang eller to.

Oftest skal der rigtig mange gange til, før det bliver spist – og nogle gange kan der gå flere år, fordi smagsløgene ændrer sig livet igennem.

Stemningen sætter sig i smagen

God stemning giver god smagsoplevelse.

Tænk bare på den dér bøf i fik, da I var på ferie på Rømø. Den er aldrig smagt bedre.

Sørg derfor for, at der ikke er uløste konflikter, og at der ikke er for meget stress og jag ved madbordet. Der skal være tid nok, og lunten skal være tilpas lang til, at der er plads til, at lille Peter kan få tid til også at få smagt på det, han ikke synes virker så lækkert.

Snyd de kræsne børn

Et gammelt trick er simpelthen at snyde de ingredienser i ungerne, de ikke bryder sig om.

Er konsistensen ved en ingrediens f.eks. et problem, så prøv at ændre den, f.eks. ved at hakke den, sådan som der er gjort i denne opskrift med hjerter.

Lad børnene være med til at lave mad

Tag de kræsne børn med i køkkenetTag børnene med i køkkenet, så de ved selvsyn kan se, hvad der kommer i maden, og så de kan se, hvordan råvarerne ser ud, inden de bliver tilberedt.

Du skal dog selvfølgelig ikke tage dem med i køkkenet en dag, hvor du er stresset, eller hvor I har travlt, fordi I skal noget efter aftensmaden.

Sørg for, at der er tid nok, og lad være med at gå op i, hvor perfekt maden bliver – i hvert fald i starten.

Målet er, at kræsne børn ikke er et problem

På sigt kan I sikkert godt leve med, at junior levner en champignon eller en tomat på tallerkenen, når bare der ikke kommer mishagsytringer, når de kommer på bordet.

Kniber det med at komme dertil, så prøv eventuelt nogle af de yderligere råd, du finder her eller køb en af de mange bøger, der findes om emnet. Du kan også finde masser af gode opskrifter på dropslankekuren.dk, som præsenterer dig for alle de klassiske hverdagsretter – bare i en mere kalorielet version.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar