5 ting du bør overveje inden du køber kæledyr til børn

Er jeres familie klar til kæledyr til børn? Er børnene?

Når børn får en vis alder, så bliver interessen for dyr – især kæledyr – rigtig stor.

Børnene forstår pludselig, hvad det vil sige at have et kæledyr i hjemmet for eksempel hvor sjovt det er at have en hund til at løbe rundt.

Derfor vil du som forælder med stor sikkerhed på et eller andet tidspunkt blive spurgt af dine børn om det ikke er ved at være på tide, at I får et nyt medlem af familien i form af et kæledyr til børn.

Hvis du har svært ved sige nej til dine børn og du selv har en forkærlighed for dyr, så er denne artikel lige noget for dig.

I artiklen kan du nemlig læse om fem overvejelser du bør gøre dig, inden du vælger at købe et kæledyr til børn.

Hvis du efter at lave læst overvejelserne står med en god fornemmelse i maven, så er der ingen tvivl om, at du og din familie er helt klar til at byde et kæledyr velkommen i familien.

Er børnene ansvarsfulde/gamle nok?

kaeledyr-til-boernNoget af det vigtigste du bør overveje som forælder er om børnene i bund og grund er ansvarsbevidste nok. Det går altså ikke at købe et kæledyr til børn, hvis det mistrives på grund af, at det ikke bliver passet godt nok.

Ansvarsfulde børn er typisk kendetegnet ved, at de behandler kæledyret godt. Det vil sige, at de hjælper aktivt til med alt det praktiske, der er forbundet med det at have dyr.

Det kan for eksempel være at tømme en kattebakke, tjekke dyret for lus, gå tur med hunden osv.

Børn bliver i langt de fleste tilfælde mere ansvarsfulde i takt med, at de bliver ældre. Derfor kan det i nogle tilfælde være en super god ide at vente et år eller to med at få et kæledyr.

Er dine børn allergiske?

En anden overvejelse du også bør tage seriøst er allergiske reaktioner. Kan dine børn tåle kæledyr? I dagens Danmark er der desværre mange, der er allergiske over for katte, hunde og marsvin blot for at nævne nogle eksempler.

Hvis du allerede på nuværende tidspunkt ved, at dine børn ikke kan tåle en bestemt type kæledyr, så er det en dårlig ide at give dem denne type. De allergiske reaktioner kan være ganske uudholdelige og skabe ubehag hos dine børn.

Derfor anbefales det altid at finde et kæledyr som dine børn kan tåle. Alt andet vil være en synd og en skam, da dine børn ikke kan nærme sig dyret og dermed opleve den store glæde ved at have sit eget dyr.

Har I plads til et kæledyr i hjemmet?

Hvis pladsen er trang, der hvor I bor, så er et kæledyr måske ikke den bedste ide. I hvert fald ikke hvis der er tale om et større dyr som for eksempel en kat eller hund.

Der er næsten altid plads til en fiskebowle eller et lille marsvinbur, hvorfor de mindre kæledyr er at foretrække, hvis du bor trangt.

Forstår børnene at kæledyr ikke lever for evigt?

Når du anskaffer dig et kæledyr til familien, så er det en god ide at snakke lidt med børnene om, at dyret desværre ikke lever for evigt. Det er nemlig ikke alle børn, der forstår, når et kæledyr dør.

Hvis du er bange for, at dit barn bliver alt for knust ved kæledyrets død, så er det en god ide at vente lidt med at anskaffe et dyr indtil barnet har en bedre forståelse for det.

Skal børnene bevise noget for at få lov til at få et kæledyr?

Rigtig mange forældre har stor succes med at lade børnene bevise, at de er store nok til at få et kæledyr. Derfor kan du med fordel overveje om du skal lade børnene bestå en lille test, så de over for dig kan bevise, at de er ansvarsfulde nok til at tage sig af et kæledyr til børn.

Som test kan du bl.a. give dem et tøjdyr, der skal fungere som kæledyr. Dette tøjdyr skal så passes og plejes ligesom et rigtigt dyr skal.

Artiklen er skrevet i samarbejde med petty.dk

Relaterede artikler

Skriv en kommentar