Hvornår er det passende for børn at få øreringe?

Spørgsmålet om, hvornår det er okay for børn at få øreringe, er der mange svar på. Der er mange forskellige meninger om, hvornår det egentlig er okay. Men der er visse ting, som gør, at det er okay i en vis alder, samtidigt med, at der er andre ting, der gør, at det ikke er okay i en vis alder.

Hvad siger loven om børn, øreringe og smykker?

Det kan være svært, lige at finde ud af, om der rent faktisk er en lov om, hvornår man må blive piercet. Normalt skal man være over 16, uden forældres tilladelse. Det er dog en anden snak, med forældres tilladelse. Her er der ingen tydelig lov skrevet om, hvor gammelt et barn egentlig skal være, for ar få huller i ørene. Så længe forældres tilladelse er der, er det lovligt.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at du bare kan få din næsten nyfødte baby piercet. Du fleste guldsmede og andre steder, der tilbyder huller i ørene, har hver deres egen regler om, hvor gammel man skal være. Det kan være alt mellem 3 til 12 år. Det vigtigste for mange af de steder, er egentlig, at barnet selv kan spørge om lov, og at selvom de får at vide, det gør ondt, at de så selv kan sige, de gerne vil have dem. Derfor kan man altså ikke bare få lavet huller i ørene på helt små babyer, de fleste steder i hvert fald. Men hvis du ser på de regler, er det altså okay at få lavet huller i ørene på dit barn fra 3 år gammel, måske endda yngre.

Hvorfor har vi så forskellige meninger om smykker til børn?

Der er som sagt, utrolig mange forskellige meninger om smykker til børn. Alle har forskellige ideer om, hvad der er rigtigt, og hvad der ikke er. Så der er en stor del, som mener det ikke burde være i orden, at helt små børn får lavet huller i ørene. Her er de typiske grunde, at et barn ikke kan tage voksne beslutninger endnu. Børn er spontane og tænker ikke på konsekvenser, derfor burde man ikke lave huller i deres øre, bare fordi de gerne vil have dem. Mens andre mere tænker på, at det ikke er okay at give helt små babyer huller i ørene. Det mener de, fordi barnet ikke selv kan sige, om det er noget han eller hun vil have.

Men der er også masser af mennesker, der bare synes det er så smukt. Desuden er det ikke huller, som er der resten af livet. De kan gro sammen igen. Men det vigtigste er egentlig, at barnet er nået en alder, hvor han eller hun, selv kan spørge om det, og det ikke er tvang. Det er vigtigt de kan forstå, hvad det er, og at det gør ondt at få lavet. Hvis de kan forstå alt det, og stadig gerne vil have øreringe, så er det helt klart forsvarligt at lade dem få det. Og som sagt, de kan gro sammen igen, hvis man skulle fortryde.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar