Hvordan vedligeholder du din familie?

familieMan siger ofte, at man ikke selv vælger sin familie, og det er også helt sandt. Men når man nu er placeret i denne familie, så er man samtidig placeret et sted, som helst skal være karakteriseret ved kærlighed, åbenhed og tid til hinanden.

Denne artikel vil gerne give dig et værktøj, som kan hjælpe dig med at vedligeholde din familie og jeres interne relationer. Det er nemlig utroligt vigtigt, at vi ikke går igennem livet og nøjes med et neutralt forhold til vores familie, og hvor vores familie er personer, som vi blot ser til og snakker ordentligt med til højtider.

Det er nemlig muligt at gøre noget, og alle familier kan få et harmonisk familieliv, som er præget af tid til hinanden, trivsel og tilfredshed.

Skab trivsel i familie med FamilieTjek

FamilieTjek er ganske enkelt et værktøj, som kan hjælpe dig med at lokalisere, hvor du kan øge trivslen i din familie. Det er ganske simpelt, og det kræver ikke den store indsats. Derved har du stort set kun noget at vinde, så hvorfor ikke hoppe ud i det?

FamilieTjek er udviklet af Heidi Agerkvist, som er familiepsykolog. Meningen med dette værktøj er, at du tager den energi, som du bruger på at være trist over dit familieliv, og bruger denne energi til at øge trivslen for både børn og voksne i familien.

FamilieTjek fokuserer på seks enkle punkter

Værktøjet vil som sagt gerne hjælpe dig og din partner med at skabe et bedre familieliv. Værktøjet er også et gør-det-selv-værktøj, hvilket vil sige, at det hjælper dig med at hjælpe dig selv. FamilieTjek lokaliserer nemlig de seks essentielle områder, hvor mange familier har muligheder for at øge trivslen.

Disse seks områder er:

 • Vores familie
  Hvem er I som familie? Og hvor drømmer I om at være? Hvad er jeres mål, og er disse mål realistiske?

  Dette er nogle af de spørgsmål, som kan stilles for at øge trivslen på dette område.

 • Medlemmerne af familien
  I dette område får I værktøjer til at kunne fokusere på det enkelte medlem af familien. Hvad har I hver især brug for, således at I opnår den bedste hverdag og det bedste familieliv?
 • Parforholdet
  Kærlighed mellem to personer er ofte det, som starter en familie. Det er altså grundstenen til familien, og derfor skal dette fundament også plejes, således at det hele ikke falder sammen.
  På dette område vil i modtage konkrete redskaber, som kan hjælpe parforholdet med at blomstre igen.
 • Relationerne
  Hvordan er forholdet mellem børnene? Mellem den yngste og faren? Mellem den ældste og moren? Her får I hjælp til at pleje alle interne relationer på kryds og tværs af familien.
 • Tid
  Tid er et af de vigtigste områder, når man snakker om familieliv. Her kan I få hjælp til, hvordan I spilder mindre tid, og derved får mere tid til hinanden.
 • Hverdagen
  Hverdagen skal ikke være noget, som man er ked af. Hverdagen kan være opslidende og drænende, men sådan behøver det ikke være. Her får I små og enkle værktøjer til at rydde ud i de ting, som gør hverdagen svær.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar