Guide: Sådan undgår du at blive stresset som gravid

Det er aldrig hensigtsmæssigt at være stresset. Især ikke hvis du er gravid. Som mor overfører du nemlig stress til din baby, hvilket har negative konsekvenser for barnet. En stresset graviditet medfører, at barnet vil være ekstra følsomt over for stress – og det gælder også i årene efter fødslen.

Derfor gælder det om at undgå stress

Med udgangspunkt i ovenstående grunde betyder det, at du skal undgå at være stresset som gravid – og hvordan gør du så det? Det kan du få svar på ved at læse nedenstående tips og tricks. Det er ikke sikkert, at du kan drage nytte af alle fire tricks, men der burde være minimum ét, du vil synes om.

Du skal have 100% support fra din mand

Det er vigtigt, at du har 100% support fra hjemmefronten. Det betyder, at din mand er nødt til at være ekstra opmærksom og omsorgsfuld i den periode, du er gravid. Det er nemlig hårdt at ”lave” et barn, hvorfor du ikke kan klare alting selv.

Et godt råd er at lave en plan for, hvordan du og din partner skal klare graviditeten. Er der nogle områder I skal være ekstra gode til at fokusere på? En god plan er nøglen til en god og ustresset graviditet. Det kan med fordel være en månedsplan med dertilhørende aktiviteter.

Frisk luft og gåture i naturen ”renser” dit sind

Et super simpelt, men uhyre effektivt trick til ikke at blive stresset, er at gå en tur i naturen. Der findes ikke noget mere afslappende at gå i en skov, langs en sø eller lignende og blot nyde den omkringliggende natur.

Naturen har alle dage haft en afslappende effekt på os mennesker. Om det har noget at gøre med, at vi kommer tilbage til ”vores rødder”, det vides ikke. Faktum er dog, at en gåtur kan være uhyre effektiv i forhold til at undgå stress.

Tag på et spa- eller weekendophold

En god måde at stresse af på er at komme lidt væk fra hverdagens trængsler. For at komme det er det oplagt at tage på et spa- eller wellnessophold. Fordelen ved for eksempel et spaophold er, at du kommer lidt væk fra hverdagens gøremål og derfor kan koncentrere dig om at slappe 100% af.

Derudover kan diverse spa- og wellnessbehandlinger også hjælpe dig med at få en indre ro, der er guld værd for din graviditet. Som tidligere nævnt vil stress nemlig have en negativ indflydelse på dit barn. Derfor gælder det om at være i balance med dig selv og undgå for mange stressede perioder og situationer.

Hvis du gerne vil se eksempler på spaophold i Danmark, der i høj grad tilgodeser gravide, så prøv at tage et kig hos oplevelsesvirksomheden DuGlemmerDetAldrig. De har et ganske pænt udvalg af ophold med spa, du kan se nærmere på her.

Prioritér hverdagens gøremål og skær det unødvendige fra

For at undgå stress er det også en god ide at prioritere hverdagens gøremål. Det er nemlig ikke alle gøremål, der er lige vigtige. Derfor gælder det om at finde de vigtigste og skære det unødvendige fra.

Det kan for eksempel være en dør, som trænger til at blive malet. Sådan et gøremål er ikke livsnødvendigt. Det kan sagtens vente til efter graviditeten, hvor der er kommet mere ro på tingene. Lav evt. en liste/top 10 over de vigtigste gøremål. På den måde har du helt tiden overblikket over, hvad der er det vigtigste at gøre – og hvad der kan vente til senere.

Vil du vide mere?

Læs artiklen ”Mødre overfører stress til babyen” på Videnskab.dk, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan stress kan påvirke dit barn.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar