Gør det bedste for dit barn, og køb økologisk babytøj

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Økologi er ikke et nyt emne på dagsordenen, men alligevel bliver det hele tiden mere og mere moderne at købe økologiske madvarer, produkter og tøj. I Danmark er vi faktisk et af de lande i Europa, hvor vi bruger flest penge på økologi. Vil du gerne gøre det bedste for din baby, så bør du overveje at investere i økologisk børnetøj. Læs mere om hvorfor herunder.

Beskyt dit barns hud med økologisk børnetøj

Du ved det måske allerede, men vores hud absorberer alt det, den kommer i berøring af. Huden er vores største organ, og det er også noget af det mest udsatte på os mennesker. Særligt børn og nyfødte er ekstra følsomme, og derfor har de brug for ekstra beskyttelse. Økologisk bomuld er altid fremstillet uden pesticider og skadelige kemikalier, og dermed nedsætter du risikoen for, at din babys hud bliver udsat for skadelige ting.

Er du overbevist om, at din baby kun skal have økologisk tøj, så findes der forskellige forhandlere af lige netop det. En af dem er babynature.dk, der udelukkende forhandler økologiske produkter, som beskytter dig og dine børns hud.

Beskyt naturen og vores grundvand

Som om det ikke var årsag nok at beskytte dit barns hud, så beskytter du faktisk også rigtig meget andet, når du køber økologisk tøj. Bomuldsplanter er nogle af de afgrøder, som kræver flest pesticider. Faktisk er hele 24 % af verdens samlede forbrug brugt på bomuld. Det giftige sprøjtemiddel med til at ødelægge grundvandet og samtidig også biodiversiteten i nogle områder. Ved at dyrke økologisk bomuld, som ikke bliver sprøjtet med skadelige kemikalier, beskyttes grundvandet.

Styrk lokalsamfundets sundhed

Når du køber økologisk bomuld, er du også med til at beskytte menneskene i de lokalsamfund, som dyrker bomuldet. Økologisk bomuldsdyrkning beskytter grundvandet og biodiversiteten, og det har stor betydning for de mennesker og dyr, der bor i plantageområderne. Den lokale befolkning risikerer forgiftning, når de bor tæt på bomuldsafgrøder. Det gælder desuden bønderne, som går rundt blandt den sprøjtede bomuld og indånder giftstoffer hver dag. Når du køber babytøj i økologisk bomuld, er du derfor med at til sikre en produktion, som hverken gør skade på landmændene eller deres lokalsamfund. 

Ligeledes bruger de bønder, som dyrker traditionelt bomuld, rigtig mange penge på at købe kemikalier og pesticider. Det slipper de for ved økologisk landbrug, og der er derfor også en økonomisk gevinst i det for dem, når du vælger at handle økologisk bomuldstøj.

Babytøj i bomuld af højeste kvalitet og komfort

Modsat traditionel bomuldsproduktion, så bliver økologisk bomuld samlet i hånden. Det betyder stærkere bomuldsfibre og dermed en højere kvalitet, som holder længere. Desuden er økologisk tøj også mere blødt og rart for din babys hud.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar