Gode tips til hvis du har børn med på rejsen

Kigger du på afbudsrejser til hele familien? Så har du måske gået og spekuleret lidt over, hvordan børnene vil tage ferien – især under rejsen, og især hvis børnene ikke er ret gamle. Det kan også nemt komme til at føles som en uendelig tur i bilen eller flyveren med børn, hvis ikke man har taget sine forholdsregler, for så snart børn keder sig, så bliver de nemt irritable og begynder måske at skændes. Du vil nok også gerne undgå at høre sætningen ”er vi der snart” syv tusind gange på turen. Derfor har vi samlet nogle gode råd, så du kan underholde børnene på rejsen og trygt fortsætte med din søgen efter afbudsrejser.

Specielle forholdsregler for børnene om bord på et fly

Hvad du skal forberede, afhænger af typen af transport. Kigger i på afbudsrejser, hvor I skal med flyet, så er der nogle praktiske ting, I skal være ekstra opmærksomme på. Når flyet letter og lander, kan det godt give et tryk i ørene på børnene. For at undgå denne ubehagelige følelse, så kan I give de lidt større børn tyggegummi. Når man synker, så letter trykket nemlig midlertidigt. Har I en tumling med, der ikke er gammel nok til at tygge tyggegummi, så giv barnet nogle snacks. Det lille spædbarn skal selvfølgelig ammes eller have flaske. Især de små børn kan godt reagere kraftigt på trykket, og det vanskeliggør det lidt, at man ikke kan forklare dem problemet.

Tips til at undgå irritable børn under transporten

Uanset om i kører eller flyver, så gælder det dog stadig om at aktivere barnet og stimulere dets sanser, så det ikke kommer til at kede sig. Det kan gøres på flere måder:

  • En overraskelse med faste intervaller
  • Filmhygge på en IPad
  • Fælles aktiviteter
  • Kreative projekter

En god strategi er at give barnet en ny ting hver time eller hver halve time. Dette flytter fokus væk fra køreturen, og hvis barnet ved, at når der er gået en bestemt mængde tid, så kommer der en ny overraskelse, så bliver turen del ned i små bidder, hvor der hele tiden er noget at se frem til.

I kan også vælge at tage en IPad med, som børnene kan se en film på under turen. Befinder i jer i en flyver, så husk høretelefoner, så lyden ikke generer de andre passagerer. I kan også vælge en fælles aktivitet om bord på et fly. Det kan eksempelvis være et kortspil, eller børnene kan sidde og fordybe sig i nogle nye malebøger.

Det behøver ikke at være nogle dyre ting. Bestiller I eksempelvis afbudsrejser, så skal I have fat i aktivitetstingene i en fart, og her kan i sagtens gå i et hvilket som helst supermarked og få nogle af de ting, der er blevet nævnt.

Husk snacks til turen

Er det en lidt længere tur, så husk for guds skyld snacks. Bliver børnene først sultne, så kan turen pludselig blive meget lang. Det kan være knækbrød, frugt, grøntsagsstænger, kiks eller måske nogle lækkerier.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar