Gode tips til børnenes fødselsdagsgaver

FødselsdagsgaveUanset om det er egne eller andres børn, kan det være en svær tid at holde tanker og dankortet i ro, når deres fødselsdag nærmer sig. Skal man købe gaver til andres børn, f.eks. ens niecer, grandfætre eller venners og kollegers børn, har man som regel en ønskeseddel man kan støtte sig op af.

Dog er det ikke blot gaven, der er vigtig når det handler om et barns fødselsdag. Mange forældre er begyndt at gemme fødselsdagskortene eller bruge en gæstebog, når man inviteres på varm kakao og kagemand.

I disse tilfælde er fødselsdagshilsenen næsten ligeså vigtig som selve gaven, da også denne vil blive husket i mange år frem – især hvis der er tale om en gæstebog, hvor det forventes at man skriver noget klogt, sødt og smart og måske endda tegner en lille tegning. Til ens egne børn er hilsenen i sig selv ikke så essentiel, de ved at man elsker dem.

Få hjælp til at skrive den rette fødselsdagshilsen

Til voksne er det oftest ikke noget problem at skrive en god hilsen i kortet, der vedlægges gaven. Det handler oftest om at man er glad for de stunder man har haft sammen i det seneste år, og at man ser frem til flere i det kommende år.

Med børn forholder det sig lidt anderledes. Naturligvis går små babyer og små børn ikke op i, hvad der står i kortet, eller hvad man skriver i en gæstebog – de er kun interesserede i, hvad der gemmer sig under det farvestrålende gavepapir.

Dog læser forældrene til disse børn gladelig de mange hilsner, der kommer til en fødselsdag, hvorfor man må anstrenge sig lidt for at vise sin hengivenhed og glæde over dette lille menneske. Man kan få hjælp til at skrive den rette hilsen ved at benytte sig af de hjemmesider, der er specialiserede i at indsamle og gengive nogle af de mere standardisere hilsener.

Dog kan man sagtens bruge disse som grundstenen i ens lykønskning og derfra selv personliggøre sin hilsen så det passer på lige præcis dét barn, man giver en gave til.

Hvad indeholder den perfekte fødselsdagshilsen?

Når man skal skrive en lille hilsen til fødselaren, er det vigtigt at tage udgangspunkt i den person, eller det barn, man skriver til. Man skal på ganske få linjer kunne give udtryk for ens glæde og kærlighed til dette lille menneske og samtidig kunne konkretisere sine ønsker og drømme for deres fremtidige færden.

Ofte har man ikke plads til mere end 8-10 linjer skrevet tekst i et fødselsdagskort, hvorfor man må holde godt fast på kuglepennen og skrive mindre end man plejer for at få det hele med. Man skal dog altid huske at have formaliteterne i orden.

Du bør altid starte din fødselsdagshilsen til et barn med ’kære’, ’kæreste’ eller ’dejligste’. Dette får forældrene til at smile, da de allerede hér føler at deres barn er elsket og værdsat. Dernæst skal du kort ønske tillykke og derefter fortælle om dine fremtidsdrømme for barnet. Afslut med en sjov vending eller hilsen.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar