Fiskestang til børn


Find en fiskestang til børn, tag ud i naturen og fang jeres aftensmad.

Noget af det skønneste er at se sit barn stolt – og der er næsten ingenting der skaber mere stolthed, end når man ser sit barn stå med sin helt egen fangst efter en fisketur.

Lækkert sæt med fiskestang til børn

Fiskestang til børn med net og krogeLækkert sæt med masser af tilbehør.

 • fiskestang til børn
 • fiskenet
 • taske
 • blylodder
 • 25 fiskekroge
 • 2 flydere

shop-knap

 

 

 

Billige fiskestænger til børn

fiskestang-til-boern-5-fodDenne fiskestang til børn har den perfekte størrelse og leveres med

 • hjul
 • line
 • pose

 

shop-knap

 

 

 

Fiskeri for begyndere

Hvis du aldrig selv har fisket før, kan det måske virke temmelig voldsomt at skulle i tage sine børn med på fisketur. For hvad med de der orme, der skal på krogen? Og hvordan kaster man snøren – og hvad hvis man fanger noget, hvordan slår man så fisken ihjel?

Der er heldigvis ret nemme løsninger på det meste.

Powerbait i stedet for orme

fiskestang-til-boern-powerbaitOrme er fine at bruge til fiskestænger til børn, men det er faktisk både nemmere (og knapt så ulækkert) at bruge powerbait.

Powerbait minder om modellervoks, men er en fast pasta af fiskefoder, som lokker fiskene til. Du sætter det bare fast på krogen og så er I klar til at kaste snøren.

Du finder det her

YouTube er din ven

De fleste har en nogenlunde idé om, hvordan man kaster snøren og på en fiskestang til børn er det ikke anderledes end på en almindelig fiskestang – men måske har du brug for lidt hjælp.

Måske ser din fiskestang til børn lidt anderledes ud, end i denne video, men princippet er det samme:

Vip bøjlen, så snøren kan løbe frit, hold fast med tommeltotten, mens du svinger stangen og så snart, du har begyndt “kastet”, slipper du snøren med tommeltotten – vip bøjlen ned igen, og vupti: I er i gang.

Der er bid! Men tag det roligt alligevel

Hvis der er bid – og det kan du mærke ved at der bliver trukket godt i snøren, skal du hale fangsten ind. Det gør du ved at dreje på spinner-hjulet.

Det er vigtigt, at du ikke bare drejer og drejer, for du risikerer at fisken hopper af igen eller at knække snøren på jeres fiskestang til børn.

Drej derfor et par omgange, hold en lille pause – og gentag indtil snøren er inde ved land.

Og ja – nogle gange smutter fisken af igen. Desværre.

“Men den er jo ikke død?!”

Nej, en fisk dør ikke af, at krogen har sat sig fast i dens mund – så når I har fået fisken op på land, skal I til at aflive den.

Den nemmeste måde at slå en fisk ihjel på er et give den et “gok i nødden”. Du kan slå den med en lodret vendt hånd lige ved gællerne – gerne imens fisken sidder fast i krogen.

Det er meget vigtigt, du er hurtig og ikke bare lader fisken ligge og blive “kvalt” – selvom man fanger fisken for at spise den, skal man stadig opføre sig humant.

For at være sikker på, at fisken ikke kun er besvimet, bør du tage en kniv og skære et snit på undersiden af fisken – det man ville kalde fiskens hals, hvis man som jeg, ikke vidste ret meget om fisk;)

Vær ikke bange for blodet – selvfølgelig kommer der en lille smule, men en fisk har ikke særlig meget blod, så det er begrænset, hvor galt det går.

Fiskestang til børnSådan bliver fisketuren en succes

 1. Gør det klar hjemmefra, at det ikke er sikkert, at I fanger noget – så undgår I den værste skuffelse, hvis det ikke lykkes. Sig eventuelt, at hvis I ikke fanger noget, så kører I til fiskehandleren og køber en fisk i stedet.
 2. Vær opmærksom på, når børnene begynder at kede sig og tag så hjem igen. De fleste børn kan kun holde opmærksomheden under fiskeri i en halv time til et par timer – det er en meget tålmodighedskrævende disciplin at fiske.
 3. Tag til en anlagt fiskesø, hvor I er sikre på, der er masser af fisk – så er det nemmere at fange noget. Mange fiskesøer har deciderede børnesøer med mindre fisk, som er nemme at fange.
 4. Husk snacks og noget at drikke

Kan jeg ikke bare købe billige fiskestænger til voksne i stedet?

Nej – de er simpelthen for lange til at barnet selv kan styre dem, når der skal kastes. Fiskestænger til børn har en længde på omkring 5 fod og en almindelig voksenstang er næsten en halv gang længere.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar