Få hjælp når der er problemer i familien

familieproblemer

Der er ingen, som vokser op under helt perfekte forhold med helt perfekte forældre. Når man lever så tæt sammen og oplever en så tæt relation, som familiebåndet er, er det uundgåeligt, at der kommer diskussioner, uenigheder og problemer. Hvis disse problemer eller situationer tager overhånd og gør det svært for familien at have med hinanden at gøre, kan det være en god ide at søge hjælp udefra.

Hvis man oplever problemer i familien, kan man nemlig nemt sætte sig fast i de samme mønstre og holdninger. Derfor kan det være rigtig behjælpeligt at få et objektivt og professionelt syn på sagen, som kan bedømme, hvor problemet i det ligger. Hvis du bedømmer, at denne type rådgivning vil være noget for dig og din familie, er det muligt at gå i familieterapi i København og andre større byer.

Hvad går familieterapi ud på?

Hvis man starter i familieterapi, er det vigtigt, at alle engagerer sig, og at alle får lov til at komme med synspunkter til sagen. Der er familieterapi i København, som blandt andet indebærer familiesamtale eller individuel terapi. Her vil den professionelle åbne en dialog, hvor der skal være plads til alle. Der arbejdes med de konflikter, som er årsagen til familiens mistrivsel, hvor der ud fra dette kommes med forslag til løsninger til, hvordan det hele skal komme til at fungere igen. Det er de voksne, som har ansvaret for familien trivsel, og derfor er det også dem, som sammen med terapeuten har ansvar for at finde frem til en løsning på de konflikter, som kan opstå.

Det kan være meget behjælpeligt at snakke med en udenforstående

Hvis der opstår konflikter i familien, kan det være meget svært at holde hovedet koldt og se, hvordan konflikterne skal løses. I en familie vil man ofte danne mønstre og roller, som er svære at komme ud af, og som gør, at situationen bliver svær at få overblik over. Derfor er det en rigtig god ide at få hjælp udefra. I familieterapi bliver konflikterne bearbejdet af en objektiv og professionel person, som kan se situationen med andre briller. En terapeut vil kunne spotte, hvor og hvordan konflikterne opstår og vil sammen med familien finde mulige løsninger på problemerne. Dette giver også muligheden for, at alle i familien føler sig hørt og har noget at skulle have sagt.

Hjælp dig og din familie videre til en lys fremtid

Konflikter i familien er ikke behageligt for nogen. Familien skulle gerne være en tryg og sikker base, hvilket den lige netop ikke vil være, hvis der er konflikter, som ikke bliver løst. Med et familieterapi forløb kan familien bearbejde de problemer, der er og finde en løsning på det hele. Det er muligt at finde familieterapi i København og andre større byer. Så hvis du ønsker at styrke din families relation og løse eventuelle konflikter, er familieterapi måske vejen frem.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar