Få gang i familiens julehygge med nærvær og traditioner

Få gang i julehyggen med nærvær og traditioner
Noget af det mest hyggelige ved julen er den traditioner. Og dem er der mange af. Det er op til hver enkelt familie at beslutte, hvilke man ønsker at bevare i familien.

Juletræet har gerne en fast plads i hjemmet. Det fylder hjemmet med en dejlig duft af gran, samt med forventningerne om de gaver, som sidenhen vil ligge under træet juleaften. Der er forskellige holdninger til, hvornår i december, at træet skal bæres ind og pyntes, med uanset hvornår, så er det en begivenhed i sig selv, som alle begejstres over. Og når det er inde, så skal det pyntes op.

At danse om juletræet

I de fleste hjem, vil man om aftenen på selve juleaften se familie samles hånd i hånd i en krans rundt om juletræet. Her går de rundt og synger julesange og julesalmer, mens de spændte venter på at pakke gaverne under træet op. Hos mange er det en tradition, at hver enkelt deltager får lov til at vælge en sang, som skal synges rundt om træet. Når alle har valgt afsluttes der gerne med sangen ”Nu’ det jul igen”, mens turen går rundt i hele hjemmet, derefter så er det tid til at lande i sofaen, hvorefter oppakningen af gaver går i gang, alt imens samværet nydes.

En vamset sweater at varme sig i til den kulde tid

Når det er vinter og vejret er koldt, så er det oplagt at iklæde sig en varm strikket sweater. Det er der intet nyt i, vi har altid klædt os varmt på, når det er koldt. Men der hvor det nye kommer ind, og hvor det bliver en tradition, det er en moderne julesweater. De er meget farverige, og har julemotiver. Mange, især mænd, bære dem dagligt i løbet af december. Det er gerne et must at anskaffe sig en ny hver jul, således at samlingen vokser, og der bliver flere i skabet at vælge mellem.

Tag på julemarked

Både i Danmark og rundt omkring i Europa findes der et væld af julemarkeder. Her er det muligt at købe en masse ting, der passer til julen eller årstiden, mens alt er pyntet op og emmer af julestemning på alle områder. Her er en masse at kigge på, julemusik og glad snak at høre på, en masse spiseligt at dufte til. Ofte vil det også være muligt at få varmen omkring et bål. Det er en hyggelig og oplevelsesrig tradition at besøge et julemarked i løbet af december.

Julebag i lange baner til hele december

Der bages rigtig meget i december. Et must er småkager såsom brunkager eller peberkager, som udstikkes med forme. Formene kan for eksempel have julemotiver, for at give det ekstra til stemningen. Bagningen bliver ofte noget man samles om, da børnene gerne vil være med. Når man ikke orker at udstikke mere del, så vælger mange at trille resten til pebernødder. Der skal gerne bages rigeligt således at alle hjemmets kagedåser er fyldt op.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar