Doptone og babylytter


Lyt til dit ufødte barn med en doptone og del oplevelsen online.

Det vigtigste når du bruger en doptone

  • Det er vigtigt at huske, at en doptone på ingen måde kan erstatte besøg hos enten læge, jordemoder eller en anden fagperson. Er du bekymret for dit ufødte barn eller dig selv, skal du altid rette henvendelse til enten læge eller fødested. Henvend dig altid telefonisk.
  • Vær opmærksom på, at det kan være svært at finde barnets hjertelyd, når man er utrænet og bliv derfor ikke bekymret, hvis du ikke kan lokalisere lyden. Selv læger og jordemødre har besvær med det af og til. Jo bedre polstret du er på maven, jo sværere er det desværre at få det til at lykkes.
  • Der er kun grund til bekymring, hvis dit barn ikke har rørt på sig i et døgns tid eller du selv føler dig utilpas. Har dit barn ikke bevæget sig længe, kan du prøve at drikke noget koldt eller prikke forsigtigt til maven. Så kommer der i langt de fleste tilfælde en reaktion fra mavens midlertidige beboer.
  • Anvend aldrig din doptone før 12. graviditetsuge. Det er stort set umuligt at fange hjertelyden tidligere end dette og du risikerer at skabe unødig bekymring hos dig selv
  • Ideelt set bør din doptone ikke benyttes. før du mærker dagligt liv. Så bliver du nemlig ikke så bekymret, hvis ikke du kan finde hjertelyden – da du netop har bevægelserne i maven til at bekræfte dig i, at baby er OK.

Flere forskellige slags doptone

Når du kigger efter en doptone, er der både billige og dyre modeller. De dyre er uden tvivl af højere kvalitet – men de billige virker ofte ganske udemærket. Her er hver enkelt doptone listet op med den billigste model først.

Doptone fra Baby Sound

doptone-babylytter-babysoundDenne doptone kan bruges fra 12. graviditetsuge og er nem at anvende.

2 lydudgange sørger for at begge forældre kan lytte med samtidig og du kan overføre lyden til din PC eller MAC og dermed dele den med andre.

Se og læs mere her

Angelsounds babylytter og doptone

doptone-angelsounds-babylytterDen mest kendte doptone til hjemmebrug. Kan anvendes fra graviditetens 12. uge. Lyden kan optages og overføres til computeren.

Køb Angelsounds babylytter her

Doptone fra Sonoline

angelsound-babylytter-sonoline

Luksus doptone med indbygget højtaler, så du ikke behøver at bruge hovedtelefoner. Displayet viser antallet af hjerteslag pr. minut samt graf over slagene.

Er værdierne uden for normalområdet, får du en advarsel.

Kan anvendes fra 12. graviditetsuge.

Babylytter fra Sonoline

Har jeg brug for en doptone?

Nej. En doptone er på ingen måde nødvendig at have – men det kan være hyggeligt at lytte lidt med på, hvad der sker inde i maven.

Desuden tjekker læge og jordemoder altid hjertelyden ved de rutinemæssige undersøgelser fra omkring 18. uge. De bruger den professionelle udgave af en doptone, en såkaldt doppler.

Hvad kan jeg høre med en doptone?

Du kan, hvis du er heldig og baby ligger på den rigtige måde, høre barnets hjerte slå. Derudover kan du høre spark og hik fra den lille verden inden i dig.

Sådan får du det bedste resultat

babylytter-livmoder

Sørg for, at du mindst er 12 uger henne i graviditeten. Før dette tidspunkt når livmoderen nemlig ikke op over skambenet og en doptone kan oftest ikke nå igennem knoglerne.

Anvend ultralydsgel sammen med din doptone – så overføres lyden nemmere og det bliver lettere for dig at finde hjertelyden. Du kan købe ultralydsgel her

Læg dig fladt ned på ryggen og placér din doptone på maven og bevæg den metodisk frem/tilbage lidt ad gangen. Er du langt henne i graviditeten kan du måske mærke, hvor barnets brystkasse nogenlunde befinder sig.

På billedet her til venstre, kan du se hvor toppen af livmoderen er i den pågældende graviditetsuge – så véd du nogenlunde hvor, du skal prøve henne, ligesom du også kan se, at anvendelse før 12. uge er næsten umuligt.

 

Sådan finder du barnets hjertelyd med en doptone

Det kan være svært at finde barnets hjertelyd, men du kan med fordel kigge lidt med på Youtube, hvis du har brug for lidt hjælp og nogle tips.

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.