Derfor burde dit barn få en dværghamster

Har dit barn ikke en dværghamster? Så er det en ting, der er værd at overveje. Dit barn vil kunne få meget ud af at have en dværghamster. Det giver oplevelser for livet og øvelse i nogle vigtige færdigheder.

Køber du en dværghamster til dit barn, skal du også tænke på det udstyr, der skal bruges til den. Den nok største investering vil være buret. Der er flere slags dværghamsterbure at vælge imellem. Sæt dig grundigt ind i de forskellige muligheder, før du køber.

Dværghamsterbure

Har du en dværghamster, kan du ikke undvære et bur til den. Buret bør mindst være 50 x 40 x 35 cm. Det må meget gerne være større. Har du to dværghamstere, så skal det være større.

Når du skal vælge bur, skal du tænke på, hvilken slags hamster du gerne vil have i det. De mindste dværghamsterarter kan nemlig slippe ud af visse bure.

Der skal være et bundlag i buret. Det skal være forskellige naturmaterialer som spåner og træflis. Der skal også gerne være mulighed for, at din dværghamster kan grave. Derudover skal dværghamstre bruge et specielt sand til at rense deres pels med. Det bør være tilgængeligt i buret.

Lær dit barn ansvar

Giver du dit barn en dværghamster, så lærer du barnet om ansvar. Der er meget ansvar forbundet med at have et kæledyr. Det skal passes dagligt. Buret skal renses, og dyret skal fodres.

Du skal være villig til selv at lægge en del arbejde i det. Selvom dyret godt kan være barnets ansvar, så bør du holde øje med, at dit barn lever op til sit ansvar. Det er nemlig noget, der skal læres først.

Du kan fint støtte dit barn i ansvaret i starten og stille og roligt skrue ned for din indblanding. Opbyg nogle rutiner, og lær dit barn at klare tingene selv. Overvej også, hvordan I kan sørge for, at dit barn husker at passe dyret hver dag.

En ven for livet

Dværghamstere i deres dværghamsterbure er søde at kigge på. De kan også være gode venner. Det er noget, dyr generelt er gode til. De forstår at lytte, og de driller aldrig.

Et andet plus ved en dværghamster er, at den kan blive dit barns bedste ven. Den kan blive en ven, som dit barn aldrig vil glemme. Selvfølgelig bliver den ikke lige så gammel som dit barn, men den vil skabe en masse minder, som barnet kan tage med sig ind i voksenlivet.

Placering af dværghamsterbure

Når du holder en dværghamster i et dværghamsterbur, skal du huske, at du bestemmer, hvor dyret skal befinde sig. Det kan ikke gå væk. Det kan kun bevæge sig rundt i buret. Derfor er det vigtigt at placere buret et godt sted.

Dværghamsterbure bør placeres et sted, hvor der ikke er træk og kulde. Stuetemperatur er fint. Der skal heller ikke være direkte sollys, men gerne indirekte sollys.

Det er også en god idé at placere buret et sted, hvor dværghamsteren ikke vil vække jer om natten – og omvendt om dagen. Dværghamstere er nataktive og sover om dagen.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar