Dansk legetøj – legetøj til børn


Kender du de danske legetøjsmærker? Hvis ikke, så bliv klogere her.

Nogle gange kan man godt blive lidt træt af se “Made in China” bag på alt legetøjet. Især fordi vi jo i Danmark har en tradition for godt håndværk – og ikke mindst design.

Derfor får du her præsenteret noget af det bedste indenfor dansk legetøj! Nogle af mærkerne vidste du nok godt, var danske. Men måske er der nogle overraskelser imellem?

Dansk legetøj fra KREA

dansk-legetoej-kreaKREA er dansk legetøj med fokus på udvikling og læring. Legetøjet er legetøj med god samvittighed og er fremstillet efter de højeste standarder og af sunde materialer.

Det er også KREA, der producerer legetøj med de kendte figurer som Cirkeline, Far til fire-elefanten Bodil og DR’s karakterer fra Fjernsyn for dig – eksempelvis Kaj og Andrea, Bamse og Kylling og Bjørnen Bjørn.

Se flot dansk legetøj fra KREA

 

 

Dansk legetøj fra Plus Plus

dansk-legetoej-plus-plusDanskudviklede og danskproducerede byggeklodser som gør det muligt både at bygge i 2D og 3D. Brikkerne er lavet af hårdt plast og fås til både små og større børn. Der er masser af timers leg gemt i klodserne som er blevet et hit i danske institutioner landet over.

Plus Plus

 

 

 

LEGO

dansk-legetoej-legoVi kommer ikke uden om LEGO, som nok er blevet et af verdens mest kendte legetøjsmærker, selvom det startede som en lille forretning i Billund for over 60 år siden. LEGo er en sammentrækning af ordene “Leg” og “Godt”. Og så kræves der vist ikke nærmere præsentation.

Dansk legetøj fra LEGO

 

Dansk legetøj fra bObles

dansk-legetoej-boblesMotorisk legetøj med utallige anvendelsesmuligheder. Her kan du læse meget mere om bObles tumledyr

Køb bObles her

 

 

 

Maki er også dansk legetøj

dansk-legetoej-makiMaki har specialiseret sig i primært trælegetøj. Produkterne er af høj kvalitet og har et flot design. Det hele er skabt og produceret i Danmark.

Maki sælger primært legetøj til mindre børn, men du finder også flotte løbecykler til de større børn.

Se dansk legetøj fra Maki

 

 

Dantoy

dansk-legetoej-dantoyDanskudviklet og danskproduceret legetøj i hårdt plast. Du kender med garanti den klassiske røde knallert, der efterhånden nok findes i langt de fleste hjem.

Knallerter fra Dantoy

 

 

 

Dansk legetøj fra Silly U

dansk-legetoej-silly-uDet fine og lidt retro legetøj er designet og produceret her i Danmark. Fokus er holdt på sjove figurer, primært ugler og fisk – og koncentrerer sig om legetøj til baby, hvoraf størstedelen er hæklet eller af stof.

Dansk legetøj fra Silly U

 

 

 

Vidste du at HAMA er dansk?

dansk-legetoej-hamaDe velkendte rørperler fra HAMA er danske – de bliver lavet i Nykøbing Mors! Du kan få perler til både små og store børn.

Se stort udvalg af perler og tilbehør

 

 

 

Findes der mere dansk legetøj?

Det gør der sikkert, og hvis du kender til nogle fine mærker, er du meget velkommen til at lægge en kommentar nederst på siden – så sørger jeg for at opdatere artiklen om dansk legetøj.

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.