Cykelstole giver fleksible transportmuligheder

Bor du i byen, og har du brug for en miljøvenlig og effektiv transportløsning til dit barn under 5-6 år, er det oplagt at få monteret en barnestol på din cykel.

Der findes mange forskellige typer, udgaver og designs af cykelstole, som enten kan være monteret foran eller bagpå din cykel.

Herunder kan du læse mere om fordelene ved den kombinerede transportløsning, og du får vigtig viden om cykelstol reglerne.

Fordelene ved at køre med dit barn i cykelstol

I bymæssige områder får du de mest fleksible transportmuligheder, når du cykler. Er du i bil, vil du bruge lang tid hver dag på at sidde i kø, når myldretidstrafikken sætter ind både morgen og eftermiddag.

Når du skal hente eller bringe dit barn, kan den ekstra spildtid være forbundet med frustration hos barnet.

Vil du bidrage til et bedre miljø og anvende et CO2-neutralt transportmiddel, som samtidig giver dig de mest fleksible bevægelsesmuligheder i trafikken, skal du vælge cyklen. Der findes masser af barnestole til din cykel, og du kan vælge imellem mange justerbare modeller, som kan indstilles specifikt i forhold til højden på dit barn.

Du kan opnå mange forskellige fordele, når du kører med dit barn i cykelstol:

  • Frisk luft til både dig og dit barn
  • Du sparer tid ved ikke at sidde i kø hver dag
  • Du får en fleksibel transportløsning
  • Du motionerer og kan optimere din tid ved ikke at skulle træne, når du kommer hjem
  • Der findes masser af smarte, funktionelle og sikre barnestole til cykler.

Når du kører med dit barn på cyklen, er det afgørende, at du vælger stol, som lever op til sikkerhedskravene og cykelstol reglerne. Du skal gå efter de stole, som er testet i forhold til den europæiske standard på området. Disse modeller vil være mærket med ”EN 14344”, som er din garanti for, at den pågældende barnestol lever op til de europæiske sikkerhedskrav.

Få styr på cykelstol reglerne, og kør trygt og sikkert

Ét er, at du vælger de mest sikre og stabile stole på markedet. Noget andet er brugen af barnestole. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i cykelstol reglerne, før du anskaffer dig din ønskede model.

Der gælder nogle overordnede regler på området.

Du må bruge en barnestol til din cykel i følgende tilfælde:

  • Når dit barn er mellem 9 måneder og 5-6 år
  • Når barnestolen har en Y- eller H-formet sele
  • Når stolen har justerbare fodstøtter/fodhvilere med sikkerhedskant
  • Når stolen kan monteres og sættes fast på din cykel.

Kvalitet og sikkerhed er afgørende elementer, når du skal efterleve cykelstol reglerne. De bedste og mest sikre seler du finder på produkterne, er 3-punktsseler (Y-form) samt 5-punkts-seler (H-form). Dit barn skal kunne sidde selv i sin stol. Derfor er der en minimumaldersgrænse for, hvornår du må begynde at transportere dit barn på cyklen.

Det er vigtigt, at fodstøtterne på stolen har sikkerhedskanter. Disse afskærer risikoen for, at dit barn får sine fødder i klemme i baghjulet.

Reglerne er til for at give både dig og dit barn de bedste og mest sikre cykelture.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar