Bundgaard prewalker og begyndersko


Find Bundgaard prewalker til dit barn.

Bundgaard prewalker med snører

En Bundgaard prewalker med snører sikrer optimal pasform på din babys fos. Snørerne betyder, at du kan snøre dit barns prewalker helt tæt ind til foden, så den sidder helt fast. Så går dit barn bedst.

bundgaard-prewalker-sortbundgaard-prewalker-brunbundgaard-prewalker-soelv

 

shop-knap

Bundgaard  prewalker med velcro

Prewalkers med velcro er nemme og hurtige at give barnet på og velcroen holder rigtig godt.

bundgaard-prewalker-sort-velcrobundgaard-prewalker-brun-velcro

bundgaard-prewalker-soelv-velcrobundgaard-prewalker-graa-velcro

shop-knap

Prewalker fra Bundgaard med farver

Det er rart med lidt farver på tilværelsen og her finder du en prewalker med enten lyseblå eller pink kontrastfarver.

bundgaard-prewalker-blaabundgaard-prewalker-pink

shop-knap

Hvad er en Bundgaard prewalker?

En prewalker/begyndersko er en sko, som du giver dit barn på lige inden det begynder at gå –  og så lader dit barn have på indenfor, indtil det at gå oprejst mestres sikkert af din krudtugle.

Det der er sværest for barnet, når det skal lære at gå, er at anklen endnu ikke er trænet i at holde balancen. Barnet vakler dermed nemt i selve anklen og det gør det sværere at gå.

En Bundgaard prewalker giver netop denne støtte i anklen, så det bliver nemmere for dit barn at lære at gå.

Derudover er bunden skridsikker, så din guldklump står sikkert fast på underlaget.

Hvilken type prewalker skal jeg vælge?

Alle Bundgaard begyndersko er lavet af det blødeste skind og skoen strammer og klemmer derfor ingen steder (hvis du altså køber skoene i den rigtige størrelse…) – uanset hvilken model du vælger.

Der er dog lidt forskel på fordelene ved henholdsvis Bundgaard prewalker med snørebånd og så modellen med velcro. Hvad du vælger skal derfor passe til dit eget temperament.

Bundgaard prewalker med snørebånd

Fordel: Snørerne sørger for at du kan snøre skoen helt tæt ind til barnets fod, hvormed du sikrer at skoen sidder perfekt fast og giver optimal støtte.

Ulempe: Bundgaard prewalker med snører tager en del længere tid at give barnet på end modellen af velcro. Derudover risikerer du at snørebåndene går op og dit barn kan falde i snoren, hvis du ikke er opmærksom.

Prewalker fra Bundgaard med velcro

Fordel: Skoene er nemme at få på den lille fod og du risikerer ikke, at snørebåndene går op.

Ulempe: Ved især en smal fod, kan det være svært at få skoen til at sidde helt tæt ind til barnets fod.

Hvilken størrelse prewalker skal jeg købe?

Det er vigtigt at størrelsen på dit barns prewalker passer i størrelsen, for at skoen yder den støtte til barnets fod, som er optimal.

Målene på Bundgaard prewalker er:

  • Str. 17 = 10,9 cm
  • Str. 18 = 11,5 cm
  • Str. 19 = 12,2 cm
  • Str. 20 = 12,7 cm
  • Str. 21 = 13,3 cm
  • Str. 22 = 14,0 cm
  • Str. 23 = 14,2 cm

Mål dit barns fod, når det står op – foden bliver nemlig bredere og længere, når der lægges vægt på.

Læg så 1 1/2 cm til det mål, du får. Det skal du, fordi dit barn så både kan vokse en lille smule i skoen, men også fordi storetåen ikke slår imod skoen, hvis dit barns fod skulle glide lidt inde i skoen. (Det sker af og til, hvis man ikke lige får snøret skoen stramt nok til).

shop-knap

 

Undgå de billige prewalkers

Dit barns fødder skal holde hele livet – og billige sko har desværre slet ikke den kvalitet, pasform og fodformede sål, som giver dit barns fod den optimale støtte.

En sko, der ikke sidder perfekt, kan komme til at forme den bløde babyfod på en uheldig måde, så barnet får problemer senere i livet.

Vælg derfor gennemtestede begyndersko fra eksempelvis Bundgaard eller et andet førende mærke.

En tommelfingerregel er, at en begyndersko der kan købes i en skobutik er en god sko – en begyndersko købt i en butikskæde, der ikke er specialiseret i sko er mindre god. Og ofte hænger pris og kvalitet også sammen.

Dette gælder i øvrigt alle sko, både til baby, barn og voksen.

Bundgaard prewalker på tilbud

Det kan være svært at finde Bundgaard prewalker på tilbud, fordi skoene som sådan ikke kører i nye modeller i de forskellige sæsoner. (Oftest kommer sko jo på tilbud, fordi de er fra sidste sæson).

Du kan dog være heldig at komme forbi en shop, hvor der er procentrabatter lejlighedsvis.

Dog koster et par prewalker fra Bundgaard som vejledende pris kun 300 kroner, og de kan altid gå i arv til den næste i rækken eller sælges videre, når dit barn ikke længere kan passe dem.

Nogle får også barnets første sko forsølvet som en senere konfirmationsgave og her er skoen også rigtig fin til formålet.

Kan man bruge prewalkers udenfor?

Prewalkers har en blød sål af læder og kan derfor ikke holde til at færdes ud på grus og asfalt – sålen bliver ganske enkelt slidt hurtigt.

Hvis din baby skal udenfor, men endnu ikke har lært at gå, kan du bruge overtrækssko til baby.

Er din baby så småt ved at lære gangartens kunst, kan du købe et par “rigtige” sko – men gør det i en fysisk butik, hvor du kan mærke på skoen eller i en shop, hvor du kan sende gratis retur. Den skal nemlig være blød, for at barnet kan gå ordentligt i dem.

Du tjekker om du har fat i en god prewalkerved at bøje sålen. Du skal tage skoen i din hånd og bøje i den. Skoens yderste del (der hvor tæerne skal sidde) skal kunne bøjes helt op til skoens skaft uden besvær.

Derudover skal en prewalker være høj – lidt ligesom en basketstøvle. Ellers yder den ikke den korrekte støtte til barnets ankel.

Hvornår har baby behov for prewalkers?

Når dit barn er begyndt rejse sig ved egen hjælp er det tid til at få fat i en Bundgaard prewalker. Dit barn får nemmere ved at holde balancen og du behøver ikke bekymre dig helt så meget om, at barnet måske glider eller vælter, fordi gulvet er glat.

Historien om Bundgaard sko

Bundgaard har lavet sko i over 100 år og det hele startede i Esbjerg i 1902.

Lige siden har god viden om fodens funktioner og opbygning, samt ønsket om kun at bruge de bedste materialer, været med til at skabe nogle af de bedste sko på det danske marked.

Især indenfor børnesko er Bundgaard anerkendt. Især fordi skoene er bygget til ikke at klemme barnets fod, er meget holdbare og desuden er bløde i både sål og overskind.

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.