Brætspil til børn

Mangler du gode brætspil til børn? Find inspiration her.

Af gæsteblogger Emil Lykkeskov

Det er velkendt at børn lærer en masse gennem leg.

Denne artikel skal handle om leg. Mere bestemt om lege med brætspil til børn.

Der findes rigtig mange gode brætspil som både underholder og samtidig er lærerige for de børn, som deltager i spillene.

Brætspil kan spilles gennem hele livet og du kan sikkert huske da du som barn spillede de klassiske brætspil som Matador, Kalaha og Afrikas Stjerne?

Skal dine børn også have fornøjelsen af at spille brætspil er her et par gode bud på børnespil til børn i forskellige aldre. Alle nedenstående børnespil kan købes på Spilmedsmil.dk

Børnespil til de allermindste

Så snart børnene har fået en smule styr på motorikken kan de have stor fornøjelse af at spille forskellige små børnespil.

Nogle af de første spil som børn kan spille er vendespil. I sær hvis spillet indeholder nogle flotte illustrationer, synes de yngste, at spillene er sjove (flotte) selvom de ikke helt kan spille spillet endnu.

Box Quiz

Box Quiz har lavet 2 vendespil som kan spilles fra 3 års alderen af.

 

braetspil-til-boern-bogstaverbraetspil-til-boern-vendespil

Det ene vendespil er et sødt lille spil, med 44 tegninger (22 stik) af forskellige dyr. Vendespillet kommer i en smart og praktisk metalæske.

Den anden udgave er med 44 andre tegninger som samtidig har begyndelsesbogstavet for den pågældende tegning påtrykt på kortet. Når børnene bliver lidt ældre kan de bruge spillet til, at træne alfabetet samtidig med at de træner hukommelsen.

Skæg med bogstaver

Når børnene har rundet 4års alderen kan de begynde at spille det sjove og populære Skæg Med Bogstaver Spillet, som er kendt fra TV (DR).

braetspil-til-boern-hr-skaeg

Her skal børnene løse små opgaver med bogstaver for at samle Hr. Skæg brikker og derved øge chancen for at vinde spillet.

Børnespil til de lidt ældre børn

Alias

Alias er et sjovt ordforklaringsspil for børn fra 5 års alderen.

I Alias Juniorudgaven skal børnene forklare små ord for hinanden uden at sige selve ordet. Alle ordene er illustreret med flotte tegninger og spillebrikkerne er kendte figurer fra tv såsom Bamse og Kylling, Kaj og Andrea og Anna og Lotte.

braetspil-til-boern-alias

Klodsmajor

Måske kan du huske Klodsmajor fra din barndom?

Klodsmajor er et af de klassiske brætspil som de fleste kender og har prøvet at spille.

I klodsmajor får børnene muligheden for at træne deres finmotorik, og samtidig have det sjovt. Klodserne som er lavet af træ er også velegnet til at bygge huse eller andet ud af, hvis ikke de mindste synes det er sjovt at liste den ene klods efter den anden ovenpå hinanden.
braetspil-til-boern-klodsmajor

A-Å Junior

De ældste børn, som er ved at være klar til at starte i skole eller allerede er startet i skole og går i de mindste klasser skal naturligvis ikke snydes for et sjovt og lærerigt spil.

A-Å Junior er et ordspil, hvor det gælder om at sige så mange ord som muligt indenfor en bestemt kategori på tid og med forskellige begyndelsesbogstaver.

Hver spiller har en plade med 25 felter (bogstaver) som skal dækkes til førend man har vundet. A-Å Junior blev kåret som årets familiespil 2012, og med god grund : Børnene har både muligheden for at lære alfabetet samtidig med at de har det sjovt.

Og så gør det heller ikke noget at spillet også er sjovt at spille for voksne. 

braetstpil-til-boern-a-aa

 

Hvilke brætspil til børn vil du anbefale?

Kom med endnu flere idéer til god gammeldags hygge i kommentarfeltet nederst på siden.

Relaterede artikler

1 kommentar

  1. Christina Christensen
    11. marts 2014 at 10:06 - Reply

    Hjemme hos os er vi vilde med at spille Sequence for Kids. Det gælder om at få fire på stribe på spillepladen ved hjælp af en række kort med dyremotiver – og det er faktisk sjovt for både børnene og de voksne.

    Ellers spiller vi vendespil, kortspil med de gode gammeldags “bil-kort” og selvfølgelig UNO:)

Skriv en kommentar