Børnenes indflydelse når skilsmissen rammer

skilsmisseDet sker desværre mere og mere at kærligheden ender ud i skænderier og uoverensstemmelser der er så store, at det er umuligt for to gifte at forblive gift. Hvordan håndterer man det bedst med børn i ligningen?

Samtaler er essentielle

Hvis man er så uheldig at skulle skilles og har børn, er det bedste udgangspunkt at være ærlige med de børn der er. Få snakket godt igennem med dem om hvad denne ændring vil indebære for dem. Børns følelser sidder ofte udenpå tøjet, og det er derfor vigtigt at få forklaret i dybden, hvordan man stadig elsker dem og at det på ingen måde er deres skyld. Børn tror nemlig ofte det er dem der har ansvar for forældrenes skilsmisse. For at gøre det så nemt for børnene som overhovedet muligt, kan man prøve at lave en opdeling af boligen, til at starte med, mens der bliver ledt efter den rette bolig i nabolaget for at børnene stadig kan fortsætte i samme dagliginstitution, skole eller hvor end deres venner er, samt hvor de er trygge. Det er altid rigtig svært og skal du have bodeling ved skilsmisse, bør du ofte få hjælp af en advokat til sådan en situation.

Undgå en krisesituation

For børn er skilsmisser utrolig voldsomme, og afhængigt af hvilken alder, er det svært at bearbejde. De fleste børn finder tryghed i, at deres forældre er sammen og det kan derfor skabe rigtig mange tanker og problemer i børns hoveder, når forældrene pludselig skal skilles. Et barn vil altid gerne have sine forældre sammen også selvom et parforhold bare ikke fungerer og i længden ødelægger både forældrene og børnene. I skal derfor være klar til at kunne besvare barnets spørgsmål, hvorfor i ikke kan være sammen, og svaret skal være rigtig godt, for at barnet accepterer det.

Børn har brug for nærhed og især i en krisesituation. Hvis i ikke får snakket godt igennem med jeres barn, kan det ende ud i vredesudbrud og frustration hos barnet, da barnet gerne vil have kontakt lige gyldig hvad. Lyt til dit barn og vær tilstede. Det er ikke nu du skal tage ud på spaophold og rende rundt med veninderne. Det er nu dit barn skal have fokus og nærvær. Læg telefonen og de sociale medier væk, og brug din kvalitetstid med dem.

Råd til hvordan du fortæller dem det

Når du skal fortælle dit barn om den opkomne skilsmisse, bør i sammen som forældre tage barnet med ud og have en super dejlig dag, gør noget med barnet eller børnene, som de elsker at lave. Har der været optrækninger til skilsmissen ved børnene nok der er noget på færde, og en sjov dag vil tage deres tanker væk fra det, i kan sikkert også selv bruge det. Når i har haft en dejlig dag, sætter i jer sammen ned med børnene og fortæller dem, hvorfor i skal skilles og hvordan det vil ændre sig. Lad barnet stille spørgsmål og svar så ærligt i kan.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar