Billig selepude

Find en billig selepude, der kan bruges i en snæver vending.

Billig selepude med sjove motiver til piger

En billig selepude behøver ikke være kedelig at se på.

Find en billig selepude til piger her

billig-selepude-sort-hello-kitty

billig-selepude-hello-kittybillig-selepude-hello-kitty-sortbillig-selepude-angel-catbillig-selepude-disney-klokkeblomstbillig-selepude-disneys-prinsesser

billig-selepude-minnie-mousebillig-selepude-prinsesser-disney

Billig selepude med sjove motiver til drenge

En billig selepude fås i masser af fine modeller til drenge – både til Barca-fans og til dem, der elsker Star Wars.

Se alle billige selepuder her

billig-selepude-cars-stor

billig-selepude-svampebob-firkantbillig-selepude-cars2billig-selepude-toy-storybillig-selepude-mickey-mousebillig-selepude-mickey-mouse-i-bil

billig-selepude-spidermanbillig-selepude-anders-andbillig-selepude-byggemand-bobbillig-selepude-starwarsbillig-selepude-star-wars

billig-selepude-mcqueenbillig-selepude-fc-barcelonabillig-selepude-star-wars-graa

Selepude fra Mothers Choice

En billig sele pude fra Mothers Choice er et fint neutralt valg.

Flere af selepuderne har selestrammere.

Se alle selepuder

billig-selepude-mothers-choice-stor

billig-selepude-pinkbillig-selepude-savilebillig-selepude-mothers-choicebillig-selepude-ensfarvet

Hvad er en selepude?

En selepude er en formstøbt forhøjning af flamingo, som man sætter på bilens sæde – hvorefter barnet kommer længere op i højden, end hvis barnet havde siddet uden selepude.

Udenpå flamingoen, der er glatpoleret, er der et betræk, som nemt kan tages af og vaskes.

Formålet er, at barnet kommer op i en højde, der sørger for at sikkerhedsselen sidder korrekt og yder optimal beskyttelse.

En billig selepude er i sin opbygning magen til alle andre selepuder.

Hvornår må barnet sidde på en billig selepude?

De fleste selepuder har en vægtklasse, der hedder 15-36 kg – men vær opmærksom på, at andre hører til vægtklassen 22-36 kg, så du ikke kommer til at købe en billig selepude, dit barn ikke kan bruge.

Det er vigtigt at vægten overholdes, da en del af sikkerheden i en billig selepude er, at barnet med sin vægt er i stand til at trykke selepuden ned mod sædet.

Derudover skal dit barn være så højt, at sikkerhedsselen ikke “skærer” ind i halsen, når barnet sidder på puden.

Det vil typisk være omkring 7-8 års alderen at en selepude kan tages i brug, men hvis dit barn stadig kan sidde i sin autostol i vægtklassen er det sikrest for barnet at blive siddende i dén.

Det er lovkrav at børn under 135 cm skal fastspændes i en autostol eller en selepude svarende til deres alder – bliver du stoppet, og dette ikke er overholdt, får du både en bøde og et klip i kørekortet.

Skal man skifte fra autostol til en billig selepude?

Nej, overhovedet ikke. Det sikreste er, som nævnt, stadigvæk en autostol i vægtklassen 15-36 kg med nakkestøtte, ryglæn og sidebeskyttelse. Så beskyttes dit barn endnu mere end på en selepude.

Skulle du i stedet for en billig selepude overveje en autostol til børn i samme vægtklasse, kan du læse artiklen Römer autostol

Hvornår er en selepude praktisk?

  • Når du bor et stykke fra skolen, så transport i bil er en nødvendighed – og du skal have en ekstra legekammerat med hjem i bilen.
  • Hvis den ene forælder primært er den der henter, men den anden forælder har brug for en hurtig løsning, hvis der pludselig er akut behov for hentning. Så kan en billig selepude nemt ligge fast i bagagerummet, da den ikke fylder meget.
  • Bedsteforældre der tit kører med forskellige børnebørn i samme alder, synes ofte det er praktisk med en fast selepude i bilen.
  • Hvis du ikke har en bil selv, men alligevel en sjælden gang skal ud at køre i bil med dine børn, kan det virke som en meget dyr løsning at skulle ud og købe en autostol til de større børn. Her er en billig selepude et rigtig godt køb.

Er der forskel på en dyr selepude og en billig selepude?

En billig selepude er opbygget på samme måde som de fleste andre selepuder på markedet.

De er som tidligere nævnt lavet af flamingo og har et betræk – og sådan forholder det sig, uanset om du har en billig selepude eller en dyr selepude i hænderne.

Hvor sikkerhedsniveauet på autostole generelt hører sammen med prisen, er det ikke tilfældet med selepuder.

En dyr selepude yder ikke bedre beskyttelse end en billig selepude, hvis den i sin opbygning er lavet på samme måde.

Smid din selepude ud, hvis den har skader

For at være optimalt beskyttet, skal du kassere din autostol eller selepude, hvis bare der er den mindste skade på den.

Det skal du, fordi det er hele konstruktionen i selepuden eller autostolen, der sammen yder beskyttelse – og er noget i stykker, kan du ikke være sikker på, dit barn er godt nok beskyttet.

Sæt altid barnet på bagsædet

Det sikreste sted at sidde i en bil, når man er under 135 cm, er på bagsædet.

Derudover må du aldrig placere barnet foran en aktiv airbag, da barnet risikerer at blive kvalt eller kommer til skade i airbagen, hvis den udløses.

Sætter du dit barn på forsædet, skal du derfor altid deaktivere bilens airbag inden.

Brug 3-punkts-sele sammen med selepuden

En hoftesele, som man oftest finder på midtersædet bag i ældre biler giver ikke samme beskyttelse som en 3-punktssele. Undgå derfor at placere barnet på en billig selepude midt i bilen.

Selvom det er sikrest for barnet at sidde bag i bilen er det i netop denne situation sikrere at sidde fastspændt på forsædet.

Derfor købte vi en billig selepude

Vi har 2 biler og det er stort set altid mig, der henter og bringer børnene i SFO’en. Der er dog dage, hvor det tidsmæssigt passer bedst, hvis min kæreste svinger ind forbi direkte efter arbejdet og henter sønnike til fodbold – og til det formål har vi købt en billig selepude.

Den fylder ikke meget, så den lille bare fast i bagagerummet, når vi ikke bruger den.

Relaterede artikler

Det er ikke muligt at kommentere på denne artikel.