6 tips til din næste familie-skiferie

Har du nogensinde haft følelsen af, at du har brug for en ferie efter din familieferie? De fleste har allerede været der … og ikke planlægt sig ud af rodet. Der er dog en gode nyhed til dig – med et par enkelte strategier garanterer vi, at du vil bruge mindre tid på at stress på din næste familie-skiferie og mere tid på at have det sjovt. Her er hvad vi anbefaler, når det kommer til at planlægge en episk familieskiferie.

No.1: Bestil aktiviteter på forhånd

En almindelig fejl familier gør, når de rejser på skirejser, er ikke at booke lektioner, reservationer og oplevelser på forhånd. Første problemstillinger er, at mange skiskoler etc. fyldes op i højsæsonen. Hvis du f.eks. ønsker at dit barn får privatlektion, en kanetur eller den rette kælk, så sørg for at planlægge detaljerne på forhånd. Det er altid nemmere at annullere noget end at bestille sidste-øjebliks hundeslædetur eller middag på den lækre restaurant.

Skiferie

No.2: Planlægning af bilturen

Et rigtig godt tip er simpelthen at lade bilen stå, og tage bus eller fly til destinationen, da du har mindre stress og nemmere ved at håndtere de mindste i familieflokken. Det er dog sjældent en mulighed, da mange danskere tager bilen til skidestinationer i Norge, Sverige, Østrig og Frankrig. Derfor skal man planlægge hele turen på forhånd, og gøre sig visse foranstaltninger. Dette gælder f.eks. om at pakke det rigtige udstyr som malebøger, magasiner, snacks, iPads og lignende. Husk det rigtige cover til jeres iPad, som sikrer at denne kan modstå slidtagen, som transporten og de kolde aftner i hytten kan give.

Læs flere gode tips til bilferie med børn.

No.3: Det rette udstyr på det rette tidspunkt

Køb ikke børnenes skiudstyr som nyt. Hvis du har en lokal skibutik, så besøg denne tidligt på efteråret for, at finde børnenes korrekte størrelser. Spørg om brugt udstyr fra sidste år, da enkelte skibutikker i de større danske byer, giver dig disse muligheder (+ enkelte online skibutikker). Hvis dette ikke er en mulighed, så prøv eksempelvis DBA, De Gule Sider og diverse relevante genbrugsbutikker og loppemarkeder. Den ideelle situationer er skiudstyr, som har været med på 1-2 eventyrer, og selvfølgelig har den rigtige størrelse. Så er udstyret nemlig ”gået-til”, hvilket gør det nemmere for dine børn – og så er det selvfølgelig billigere.

Skiferie

No.4: Backup, backup & backup

Glem ikke at have en plan b i tilfældet, at dine børn ender med ikke, at kunne lide skiløb. Du kan købe alle det redskabe, pakker og alt hvad du behøver – og stadig have børn, der bare ikke nyder at stå på ski. Dette kan være virkelig frustrerende, når du har brugt så meget tid, energi og penge på at planlægge en skitur for hele familien. Planlæg derfor aktiviteter for børn, der ikke ønsker at stå på ski, ikke kan håndtere kulden eller er for unge til at deltage. Tjek f.eks. hvor de lokale børn holder vinterferie, find indendørs legepladser og overvej muligheden for børnepasning i korte perioder. Herudover kan det også være en ide, at pakke en række gamle og nye brætspil etc., som kan tages i brug.

Læs omkring 3 gode spil for små børn

No.5: Vær kreativ

Selvom slalom nok er din første overvejelse, kigge da efter skidestinationer der tilbyder en bred vifte af aktiviteter for at holde alle familiemedlemmer interesseret, især hvis nogle er mindre og med mindre engagement end andre. Ski cykling, freestyle undervisning, husky hundevæddeløb og iglo bygning er alle gode eksempler.

Skiferie

No. 6: Drikkelse i store mængder

Sørg for at drikke masser og masser (og så lidt mere) vand og vitamin-vand (da disse er elektrolyt holdige), hvilket er særligt vigtigt hvis du skal højt op, og starter meget lavt. Det er utroligt nemt – for både børn og voksne – at bliver dehydreret når de står på ski, og særligt hvis de er oppe i højderne. Her skal man blot huske, at børn bliver mere påvirket af at være dehydreret, og det kan derfor hurtig påvirke humøret, som altid skal være højt på en skitur.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar