3 ting der gør flyveturen med en baby nemmere

Fly med børnDen første flyrejse som forælder kan godt være en udfordring. Fra kun at skulle tænke på at spænde sikkerhedsbæltet og putte noget musik i ørerne, skal man pludselig også tage sig af et barn, for hvem en flyvetur helt ny og måske også lidt skræmmende oplevelse.

Heldigvis kan man gøre turen lidt nemmere, hvis man tager de rigtige ting med. Det er vigtigt, at baby føler sig tryg, også selvom omgivelserne er nye og støjende. Her er vores bud på, hvilke tre ting, du som forælder bør huske at pakke, udover bleer og babymad, hvis du vil gøre din rejse bedre for baby, for dig selv og for alle de andre passagerer.

En pude til alle formål

Ofte er grunden til, at babyer græder under flyture, at de får propper i ørerne under start og landing. Her kan det være en god ide at amme strategisk, både for at trøste, men også fordi, at synkebevægelser hjælper naturligt til at afhjælpe trykken for barnets ører.

Medbring derfor altid din ammepude på flyrejsen. Den fungerer som en uundværlig støtte, der går at du bedre kan sidde med baby i længere tid uden at blive træt eller øm, hvilket er meget vigtigt, især når man sidder klemt i et flysæde. Desuden er ammepuden en rar og kendt genstand for baby at putte med. Den har en velkendt form, farve og duft, og kan på den måde være et lille stykke af ’hjem’, der kan være med til at berolige.

Bestikkelse til medpassagerer

Alle frygter irriterede og bebrejdende blikke fra andre passagerer, der ikke har oplevet eller ikke kan huske, hvordan det er at rejse med en baby. Vil man undgå det på lange flyrejser, kan man tage en lidt utraditionel metode i brug – del små goodie-bags med ørepropper, et stykke chokolade og en lille seddel ud til de passagerer, der sidder nærmest dig.

Det kan være en sjov og nem måde at undskylde på forhånd for ens babys opførsel, selvom man selvfølgelig kan argumentere for, at barnet ikke kan gøre for, at det får ondt i ørerne eller er sultent.

Bamsen er babys bedste ven

Når baby ikke spiser eller sove, er det godt at have en anden ting, der kan underholde og fastholde barnets opmærksomhed. Her kan det være en god ide at have yndlingsbamse med i tasken.

En god bamse tjener flere forskellige formål.  De kan være et legetøj, barnet kan tage fat i og lege med. De kan også bruges som sutteklud. Og så er barnets yndlingsbamse en velkendt ting, der kan få baby til at falde til ro. En bamse kan altså være lidt af en alt-i-ener, men hvis der er et andet stykke legetøj eller en anden ting, som barnet holder meget af, kan det dog også virke. Det vigtige er, at du finder en ting, der er velkendt, tryg og sjov for baby.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar